GENÇLERBİRLİĞİ – İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 23. haftasında bugün İttifak Holding Konyaspor’a konuk olacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Özgür Yankaya yönetecek. Gençlerbirliği, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde ilk maçına çıkacak.

 

 

Ligde son 5 maçını kaybeden kırmızı-siyahlılar, Teknik Direktör Mustafa Kaplan ile yollarını ayırmıştı. Başkent temsilcisi, Süper Lig’de 19 puanla küme düşme hattında yer alıyor. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 0-0 bitmişti.

 

 

SON DÖNEM TAKIM İÇİN OLDUKÇA SIKINTILI GEÇTİ

 

Gençlerbirliği’nin konuk ettiği son 10 Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5 galibiyet – 5 beraberlik), son yenilgisini 2005-2006 sezonunda aldı (0-3)

 

 

Konyaspor ile oynadığı son 4 Süper Lig maçında mağlup olmayan Gençlerbirliği (2 galibiyet – 2 beraberlik), rakibine karşı daha uzun bir yenilmezlik serisini sadece bir kez yakaladı (Ocak 1990-Kasım 1991 arasında 5 maç)

 

 

Süper Lig’de oynadığı son 4 karşılaşmayı kazanamayan Konyaspor (1 beraberlik – 3 yenilgi) bu sezon 5 maçlık bir galibiyet hasreti yaşamadı.

 

 

 

5 maçtır sahadan puansız ayrılan Gençlerbirliği, tek sezonda daha uzun bir yenilgi serisini en son 2000-2001 sezonunda yaşamıştı (7 maç)

 

 

Ankara takımlarını konuk ettiği son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5 galibiyet – 6 beraberlik) bu karşılaşmaların yedisinde kalesini gole kapattı ve sadece 4 gol yedi.

 

 

TEKNİK ADAMIN İLK MAÇLARDA ŞANSI TUTMUYOR

 

Bu sezon en az Süper Lig maçında açılış golünü atan 4 takımdan ikisi Konyaspor ve Gençlerbirliği (6; Denizlispor ve Yeni Malatyaspor ile birlikte)

 

 

2020-2021 Süper Lig sezonunda Gençlerbirliği ve Konyaspor’dan (7) daha fazla kafa golü yiyen tek takım Yeni Malatyaspor (8)

 

 

Konyaspor’un Süper Lig’de Gençlerbirliği filelerine gönderdiği son 5 golün üçünde Nejc Skubic’in doğrudan katkısı var (2 gol – 1 asist)

 

 

Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son 5 golün 4’ünü kaydeden Robert Piris da Motta, bu 4 golü de penaltı noktasından buldu.

 

 

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, daha önce çalıştırdığı iki takımın (BB Erzurumspor – Kasımpaşa) başında çıktığı ilk Süper Lig maçlarını da kaybederken; bu ligdeki ilk karşılaşmasında Konyaspor’a mağlup oldu (Ağustos 2018)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu