BAŞPEHLİVAN FATİH KAMBUR OLDU

BAŞPEHLİVAN FATİH KAMBUR OLDU

Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksek karakucak güreşlerinin başpehlivanı final müsabakasında rakibini yenen Fatih Kambur oldu.

12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen karakucak güreşlerine Amasyalılar yoğun ilgi gösterdi. Küçük deste boydan, baş altı ve kırk pınar başpehlivanlarının da içerisinde yer aldığı 600 sporcu er meydanında ter döktü. Organizasyona Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Mehmet Ören, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, Avrupa Dünya Olimpiyat ve Cihan Şampiyonu Mahmut Demir, Eski Milli Güreşçiler ve Amasyalı güreş severler katıldı.

‘GÜREŞ TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE AYRI BİR YERE SAHİP’

Kırk pınarın başpehlivanlarının da içerisinde yer aldığı 600 sporcunun katılımlarıyla tarihi yüzlerce yıla dayanan ata sporu güreşi uzun bir aradan sonra Amasyalılar ile buluşturduklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;

“Uzun zamandır güreş severlerin hasret kaldığı bir programı halkımızla buluşturmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Geleneksel Karakucak Güreşlerine vatandaşımızın yoğun ilgisini görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Güreşin Türk milletinin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu biliyoruz ve bizler de bu tür organizasyonlar ile bu geleneği en güzel şekilde devam ettirmek için çaba gösteriyoruz. Yiğitlerin olduğu bu er meydanın da bizlere çok da söz düşmediğine inanıyorum, müsabakaları kazanan sporcularımıza madalyalarının takdim ettik ata sporumuzu yaşatan bu yiğitleri ben canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. (FERHAT LAP)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu