“FABRİKA VOLEYBOL” ÇALIŞIYOR

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, spor liselerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, 90 kişi kontenjanlı TVF Spor Lisesine 800’ün üzerinde rekor başvuru yapıldığını söyledi. Üstündağ, Ankara’da bulunan TVF Spor Lisesine gösterilen ilginin, doğru bir yatırım yaptıklarının kanıtı olduğunu belirtti. İyi sporcu yetiştirmenin iyi bir eğitimden geçtiğine dikkati çeken Üstündağ, “Düşünün, bir veli çocuğunun hem sporcu olmasını istiyor, diğer taraftan da iyi bir eğitim almasını istiyor. Lisemiz mezuniyet puan ortalamasında spor liseleri içinde Türkiye’de şu an birinci sırada. Eğitim alanında da birinci sıradayız. Bu çok önemli bir şey. Peki bu kadar başvuru neden yapılıyor? Çünkü lisemizin hemen yanında yurdumuz var. 3 öğün beş yıldız otel kalitesinde çıkan yemeğimiz var. Çünkü sporcu beslenmesi çok önemli” diye konuştu.

 

FABRİKA VOLEYBOL ÇALIŞIYOR

Üstündağ, voleybolu çocukken sevdirmek için “Fabrika Voleybol” projesini geliştirdiklerini söyledi: “Türkiye’de 33 ili ve 6-12 yaş arası çocuklarımızı kapsıyor. Yarısına bilabedel sosyal sorumluluk projesi olarak hizmet veriyoruz. Çocukların voleybolcu olacağı 12 yaşında netleştiğinde onları yine bilabedel kulüplere servis edeceğiz. Çocukların voleybol lisemize geçişini sağlayacağız. Sonra da üniversitelere gidecekler.”

OLİMPİYATTA MADALYA ŞART

Üstündağ, 2021’e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan derece ile döneceklerine inandığını belirterek, “Olimpiyatlardan madalya ile dönmek istiyoruz. Geldiğimiz günden beri her turnuvada, altyapı üstyapı, kadın erkek demeden hepsinde mutlaka bir kürsü hedefiyle çıkıyoruz. Bu kürsünün içinde 1, 2. ya da 3. olursunuz, fark etmez. Bu dereceler ülkemizi tatmin edecek derecelerdir. Biz bu dereceleri almayı hedef koyduk” ifadelerini kullandı.

‘SEYİRCİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK’

ÜSTÜNDAĞ, liglerin 12 Eylül’de başlayacağını ancak seyircili mi seyircisiz mi olacağının pandeminin gidişatına göre netlik kazanacağını ifade etti. Koronavirüs nedeniyle dünya ve Türk sporunun zor zamanlar geçirdiğini vurgulayan Üstündağ, “Spordan geri kaldık, seyredemiyor, oynayamıyoruz. Bu süreçten kurtulmak için, milletçe tedbirlere harfiyen uymak zorundayız. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Artık bu salonlarda seyircili müsabakalar izlemek istiyoruz. Seyircimizi özledik. İnşallah 12 Eylül’de seyircisiz başlatacağımız ligde müsabakaların başlayacağı tarihe kadar sağlığımıza kavuşur; bu Kovid-19 sürecinden kurtulur ve seyirci ile oynarız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HİDAYET TÜRKOĞLU: BİZ DE KURMALIYIZ

ÜSTÜNDAĞ, liselerine ilginin çok sevindirici olduğunu dile getirerek, “90 kişi kontenjanlı lisemize 800’ün üzerinden başvuru yapıldı, bu bir rekor. Ancak 90 kişi alabildik. Ancak 24 öğrencimiz de yedek listeye girdi, onlardan da 2 kişi aldık. Liseler arasındaki bu başvuru rekoru bizde. Basketbol Federasyonumuzun başkanı Hidayet Türkoğlu da geldi, okulumuzu ziyaret etti. ‘Biz de benzeri okullar kurmak istiyoruz’ dedi. Bu Türkiye’deki örnek bir uygulamadır. Bu projelerin artmasını arzuluyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu