Erdoğan TEKNOFEST’te: Artık TEKNOFEST Kuşağı Var

Erdoğan TEKNOFEST’te: Artık TEKNOFEST Kuşağı Var

Türkiye’nin en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST coşkusu Ankara’da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, festivalin 3’üncü gününde etkinlik alanında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, TEKNOFEST’e katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, ”TEKNOFEST’e katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST’e gösterilen ilgi bizi sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir. 2017 yılında bir kucağıma torunum Aybike’yi diğer kucağıma fikri oluşan TEKNOFEST’i alma şansı yakaladım. Bu güzel festivalin büyümesine bizzat şahitlik ettim. ” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

”TEKNOFEST’e bu yıl her seviyeden 1 milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur.”

”TEKNOFEST katılımcılarına baktığımda Türkiye’nin geleceğini görüyorum. Bu memleketin sahibi sizlersiniz. Bu memleketin sahibi 81 vilayeti ve 85 milyonuyla milletimizin bizati kendisidir.”

”Ülkemiz bir zamanlar rahmetli Cem Karaca’nın şarkısındaki gibi işçisin sen işçi kal denildiği her alanda önünün kesildiği dönemler yaşadık. Ama şimdi, sıkıysa de. Artık uzaya füzeleri gönderen bir gençlik var. Artık İHA SİHA’larımız var. Akıncılarımız var. Bütün bunlarla beraber semalardayız. Artık TEKNOFEST kuşağı var.”

”Çok tuzak atlattık. Ama önümüzde hala dikkat etmemiz gereken tehditler bulunuyor. ”

”Devlet Olarak İyiyi Kütüden Tefrik Ederek Gereken Ayrıştırmayı Yapıyoruz”

”Bu mazlumların hali bize eğitimden sağlığa, sanayiden teknolojiye her alanda ülkemizi hep daha fazla güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Devlet olarak biz iyiyi kötüden, maduru şarlatandan tefrik ederek gereken ayrıştırmayı zaten yapıyoruz. Hiç merak etmeyin bu ülke ne yolgeçen hanıdır. Ne bedavacı yatağıdır, ne de kimsenin istila edebileceği sahipsiz bir ülkedir. ”

”Ekonomiden altyapıya kadar çözmemiz gereken sorunların olduğunu biz de söylüyoruz. Sorun çözmek için tespit ve teşhis ifade etmek başkadır. Fitne peşinde koşmak başkadır. Madem batı standartlarında demokrasi istiyoruz. Öyleyse nefret suçları hususunda da benzer düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz.”

”Gençlerimizin Geçmişleriyle Bağlarının Kopartıldığı Karanlık Günler Geride Kaldı”

”Biz TEKNOFEST gibi hamlelerle gençlerimizi hayırda yarıştırmanın peşindeyiz. Hem birbirine karşı hem de turistiyle emekçisiyle ülkemize katkıda bulunanların derdinin ne olduğu bellidir. ”

”Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı karanlık dönemler artık geride kaldı. ”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu