Erdoğan: Enflasyonun düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısında itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz” dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“Bayramın 3. günü Antalya’da meydana gelen teleferik faciasıyla hepimizin yürekleri dağlanmıştır. Devletimizin birimlerinin yoğun çalışması neticesinde 174 vatandaşımızı burunları kanamadan kurtardık. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Olayla ilgili ihmali olanlara dair yargımız harekete geçmiş ve bir ön rapor oluşturulmuştur. 5 kişi tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Ne sendikalardan, ne basın yayın kuruluşları ne de muhalefet cephesinden kayda değer bir tepki gelmedi. Muhalefetin sorumluları koruma çabası gözden kaçmadı. Güya hak, hukuk ve adalet adına Van’a koşanlar, Beşiktaş’ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar. Bunun adı sadece vicdansızlık değil aynı zamanda ikiyüzlülüktür. Hem Antalya’da hem Beşiktaş’taki cinayetin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Tedbir ve denetimlerimizi yoğunlaştıracağız”

“Ülkemizin son 10 ayına damga vuran seçim gündeminin geride kalmasıyla tüm seçim tarihi boyunca gidiş gelişler asıl meselelere son verilme dönemidir. Kovid salgınıyla başlayan ve derinleşen küresel ekonomik kriz, enflasyon boyutuyla devam ediyor. Türkiye olarak yakın çevremizdeki gerilimlerin etkisiyle olumsuzlukların yansımasını hissediyoruz. Bölgesel krizleri yönetirken ekonomideki yol haritamıza bağlı kalıyoruz. OVP’nin sonuçlarını görmeye başladık. 2023’ü yüzde 4,5 büyüme oranıyla kapattık. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 11.ekonomisiyiz. Mart ayı ihracatımız 22 milyar 578 milyon doları buldu. Bu rakamla en yüksek ihracat değerine ulaştık. İthalatta aylık azalış trendi devam ediyor. Büyüme oranımızın yıl sonunda yüzde 4’e yaklaşacağına inanıyoruz. Dün açıklanan şubat ayı rakamlarına göre, istihdam yıllık bazda 1 milyon 156 bin arttı. Dünya gibi bizim de temel sorunumuz enflasyon baskısıdır. Amacımız kalıcı refahı sağlamaktır. Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısında itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz. Cari açıkta daralma başladı. Altın ve enerji hariç tutulduğunda cari fazla 34,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kendi enerji kaynaklarımız devreye aldıkça bu oranlar iyileşecektir. Bayramın 2. günü Gabar’daki petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkmayı başardık. Hedefimiz günlük 100 bin varile ulaşmak. Ekonomi ekibimiz hazırlıklarını yaptı. Çok yakında bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye’nin geleceği yatırım üretim istihdam ve ihracat ile şekillenecektir”

 

Erdoğan: Enflasyonun düşüşe geçmesini bekliyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu