DAHA ÇOK İÇ PAZARA YÖNELECEĞİZ

Ankara Turistik Otelciler Derneği’nin (ANTOD) aylık olağan toplantısı uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleşti.

 

 

Swissotel’de düzenlenen ve dernek başkanı Atilla Aytun’un yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, iki ay önce görevine başlayan Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu konuşmacı olarak katıldı. Ayvazoğlu, Ankara’nın turizm potansiyeli ve daha fazla turistin gelmesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili şunları söyledi: “Benim hedefim Ankara’ya Uzak Doğu ve Avrupa’dan turist gelmesini sağlamak. Ankara’da turistlerin ilgisini çekebilecek değerlerin tanıtılması gerekiyor, bilinmeyeni göstermemiz lazım. Mesela Nallıhan’a giderken lavanta bahçelerini göstermeliyiz ya da Kalecik’te bağ bozumunu beraber yapmalıyız. 2030’lu yıllarda dünyada en çok pasaporta sahip ve en çok gezecek olan ülkeler Hindistan ve Çin olacak. Bu ülkelerden gelen ve Kapadokya, Antalya, Safranbolu gibi destinasyonlara giden ziyaretçilerin geçiş güzergâhlarını Ankara’ya çevirmeliyiz.

 

 

ALIŞVERİŞ NOKTASI OLABİLİR

Türkiye’deki AVM’lerin yüzde 10’u Ankara’da bulunuyor. Tanıtımını yapabilirsek, bu şehir önemli bir alışveriş noktası olma altyapısına sahip. Önümüzdeki süreçte bir dizi etkinlik yapma planımız var. Spor altyapısı olarak iç açıcı bir şehir değiliz maalesef. Ama milli maç önemli bir konu. Bu konuyla ilgili olarak Gençlik Spor İl Müdürü ile görüşüp üst makamlara ileteceğimizin sözünü veriyorum. Yakın gelecekte yabancı turist yerine yerli turisti hedeflemek gerek. Hedef illerde billboardlara pazarlama açısından Ankara’yı resmetmemiz gerekiyor. O şehirlerde yapacağımız tanıtımlarla Ankara’ya yerli turist gelmesini sağlayabiliriz.”

 

 

DAHA ÇOK İÇ PAZARA YÖNELECEĞİZ

 

ANTOD Başkanı Atilla Aytun ise 2020 yılının son çeyreğine ve yeni yıla hazırlık yaptıklarını belirtti. Ankara’daki tüm otellerin güvenli otel sertifikası aldığını belirten Aytun, “Eylül itibariyle işlerin tekrar açılması hepimizin beklentisi. Pandemiyle nasıl çalışıp, nasıl yaşayacağımızı öğrendik. Daha çok iç pazara yöneleceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu