CHP İzmir İl Kongresi’nde Tartışma Çıktı: Polis Müdahale Etti

CHP İzmir İl Kongresi’nde Tartışma Çıktı: Polis Müdahale Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra Aytekin Tunus ve CHP Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın il başkanlığına aday olduğu etkinlikle gerçekleşti. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcıları Devrim Barış Çelik ve Ahmet Akın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Ancak Aytekin Tunus’un kongrede Mehmet Şakir Başak lehine adaylıktan çekilmesiyle birlikte, gerginlik başladı.

Kongre sırasında, Şenol Aslanoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü destekleyen üyeler arasında sloganlı atışmalar yaşandı. Aslanoğlu’nun konuşması sırasında, Gümrükçü’yü destekleyen üyelerin sloganlarıyla kesilmesi tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Kongrede, 152 il delegesi tarafından sunulan “blok liste” önergesi, delegeler arasında itirazlara yol açtı. Gerginlik kısa sürede tırmandı, blok listeyi destekleyen delegeler, Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun üstüne yürüdü. Polisin olaya müdahale etti, kongreye ara verildi. Tunç Soyer ile Aslanoğlu, polis eşliğinde kongre salonundan çıkarıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu