CerModern’DE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ANKARALILARLA BULUŞUYOR

Yaz akşamlarının en renkli yaşandığı mekânların başında gelen CerModern, ağustos ayında da oldukça dolu bir program hazırladı. Açık hava film gösterimlerinin yanı sıra ay boyunca konserlerden modern dans gösterilerine, müzikallerden tiyatrolara çok sayıda etkinlik, Ankaralıların karşısına çıkıyor.

 

 

FLAMENKO GECESİ

 

Gitarda Ceyhun Güneş, vokalde Makbule Eksert ve Özge Yılmaz, flüt ve perküsyonda Ahmet Kalır, dansta Eren Ergene’den oluşan Noche Flamenca, 6 Ağustos saat 20.30’da sahne alacak. Grup, Flamenko müziği ve dansını izleyenlere sunacak.

 

 

İKİ GRUP BİR ARADA

 

Ankara’nın iki sevilen müzik grubu Gypsy Pavilion ve Babak Sound System, 7 Ağustos gecesi saat 20.30’da aynı sahneyi paylaşacak. ‘Stüdyo Allegro Bağımsız Sahne’ ismiyle düzenlenecek olan konserde rock, funk, reggae ve caz müzik harmanlanacak.

 

 

ÇEVRE BİLİNCİ

 

İsveçli yazar, Ingegerd Monthan tarafından, 7 yaş ve üzeri çocuklar ve büyükler için yazılan ‘Ağacın Hikayesi’, 9 Ağustos’ta saat 20.30’da sahnelenecek. Gökhan Bolcan’ın yönettiği oyunda Ayça Eren, Ali Karaca, Onur Dilek rol alıyor. Oyunun hikâyesi, köklerinde bir define keşfeden ve onu hediye etmek isteyen bir Üvez ağacıyla, oradan geçmekte olan iki haydut arasında geçiyor. Oyun, çocukların çevre bilincini arttırmayı, doğanın mucizesini ve kırılganlığını göstermeyi amaçlıyor.

 

 

FARKLI TARZLAR BULUŞUYOR

 

2017’de Ankara’da bir araya gelen ve soul, neo soul, hip hop-jazz, funk tarzlarındaki düzenlemeleriyle beğeni toplayan Bopcap, 12 Ağustos’ta saat 20.30’da sahnede olacak. Grup, vokalde Alican Demirtaş, gitarda Ege Çakır, flüt/vokalde Ekin Özdemir, davulda Doruk Petekkaya, bas gitarda Oktay Doğru ve saksafonda Toprak Barut eşliğinde sahne alacak.

 

 

GAZİNO EĞLENCESİ GERİ GELİYOR

 

İlk gösterimi 23 Temmuz’da yapılan ‘Ankara Gazinosu’, 13 Ağustos’ta tekrar sahnelenecek. Ankara Devinim Tiyatro, Bambu Tiyatro ve Gri Şehir Tiyatrosu’nun ortak yapımı olan oyun, özlenen gazino akşamlarını yeniden yaşatıyor. Oyun, canlı müzik eşliğinde mizahın, komedinin, yerginin bol olduğu skeçler, taklitler ve arabeskten, Türk sanat müziğine uzanan şarkılardan oluşuyor. Ahmet Yapar’ın yönettiği Ankara Gazinosu, saat 20.30’da sahneye konacak.

 

 

TEK KİŞİLİK PERFORMANS

 

Gizem Gürer’in tek kişilik performansı ‘Başka Arzunuz?’, 16 Ağustos’ta saat 21.00’de sahneye konacak. Gürer, performansında tutkuyla ait hissettiği yere kabul edilmeyen bir insanın yaşadıklarını mizahi bir dille anlatıyor.

 

 

MODERN DANSLA YALNIZLIK SORGULAMASI

Türkiye’de modern dansın öncü isimlerinden Korhan Başaran’ın sahneye koyduğu ‘X’, 20 ve 23 Ağustos tarihlerinde saat 20.30’da izleyicinin karşısına çıkacak. Başaran, eserde yalnızlığı ve kendini yalnız bırakmayı somutlaştıracak.

 

 

ENERJİK GRUP SAHNEDE

 

Ankara’nın en enerjik gruplarından Watch Out, 21 Ağustos’ta saat 20.00’de müzikseverlerin karşısına çıkacak. Grup vokalde Tuğçe Aslan ve Alkın Tekin, gitarda Mustafa Demireriden, klavyede Evren Kalaycıoğlu, davulda Mehmet Arslan’dan oluşuyor.

 

 

DRAG QUEEN HİKÂYESİ

 

Bu ayın en dikkat çekici yapımlarından olan ‘Kırmızı Lamba-Bir Drag Queen Müzikali’, 22 Ağustos’ta sahneye konacak. Onur Ali Yüce’nin yazdığı ve bestelerini hazırladığı eseri Binnaz Dorkip yönetti. Oyun, Ömer Akgüllü’nün tek kişilik performansıyla sahnede olacak. Seyfi Dursunoğlu’nun sırlarla dolu yaratıcı yaşamından ve Huysuz Virjin’in kabına sığmayan, renkli dünyasından esinlenilerek yazılmış, onun mizah ve hüzün dolu mirasını yaşatmaya devam edecek olan oyun, 80’li yılların başında, Beyoğlu’nda bir gece kulübünde çalışan, sahnede acımasız, eğlenceli, kimi zaman utanmaz ve çılgın bir kadına dönüşen bir drag queenin, gösterisine hazırlanırken, başından geçenleri gözden geçirmesini anlatıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu