BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TRANSFER YASAĞI

Kasımpaşa’nın başına göreve geldiğinde, kümede kalma mücadelesi veren rakiplerini çok yakından takip ettiğini belirten deneyimli teknik adam, “Eksiklerin ne olduğu konusunda bilgi sahibiyim” diye konuştu.

 

 

Ankaragücü ile yeni sezon öncesinde 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Fuat Çapa, kulübün sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

 

 

Geride kalan sezon Süper Ligin 21. haftasında Kasımpaşa’nın başına geldiğinde; Ankaragücü, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor ile küme düşmeme mücadelesi verdiklerini anımsatan Çapa, “Bu nedenle, rakiplerimizi çok yakından takip ettim. Ankaragücü’nün eksiklerini biliyorum. Bizim bu konudaki görüşlerimiz, yönetimle kesişiyor. Düşüncelerimiz hemen hemen aynı. Bu nedenle sorunları hızlı ve kolay çözeceğiz” dedi.

 

 

Ankara’nın kendisi için yabancı olmadığını da söyleyen Fuat Çapa, “Ankara’da daha önce 2 ayrı dönemde Gençlerbirliği’nde çalıştım. Ankaragücü’nün camiasının büyüklüğünü ve ağırlığını biliyorum. Fatih Mert başkanımız aradı. Planlarını aktardı. Bu planların içinde olabileceğimizi söyledik ve buraya geldik. Yönetim, teknik ekip, oyuncu grubu ve taraftarlar ortak düşüncede bir bütün halinde hareket ederek, Ankaragücü’nü en iyi yerlere getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

 

 

Ankaragücü’nün, 2020-2021 sezonu hazırlık programı da belli oldu. Sarı-lacivertliler, 14 Ağustos Cuma günü Afyon’a gidecek ve burada 15 gün kamp yapacak.

 

 

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TRANSFER YASAĞI

 

Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Koca, teknik direktörlüğe getirilen Fuat Çapa’yı bazı futbolcuların istemediği şeklinde sosyal medyada yapılan paylaşımların doğru olmadığını belirterek, “Olur mu öyle şey? Futbolcu ne karışır bu işlere?” ifadelerini kullandı.

 

 

Koca, Ankaragücü’nün gündeminin yoğun olduğunu, en önemli önceliği transfer yasağını kaldırmaya verdiklerini söyledi.

 

 

Transfer yasağına neden olan oyuncularla görüşmelerin sürdüğünü, henüz olumlu bir gelişmenin olmadığını aktaran Koca, şöyle konuştu:

 

 

“Yasağın kalkması için elimizden geleni yapıyoruz. Kaldırırız ya da kaldıramayız diye net bir şey söylemek şu anda mümkün değil. Ne olup olmayacağını zaman gösterecek. Bu konuda bizim kadar futbolcuların da iyi niyetli olması lazım. Teknik direktörlüğe getirdiğimiz Fuat Çapa’nın altyapısı güçlü, kendisini kanıtlamış bir hoca. Ankaragücü’ne katkı sağlayacağına inandığımız için hocamızla anlaştık. Umarım iki taraf için de hayırlı olur. Birileri ortalığı karıştırmak, bizi zor durumda bırakmak istiyor. Bunun için de birilerini kullanıyor. Bu oyunlara gelmeyiz. Hocamızla henüz kalacak, gidecek oyuncularla ilgili görüşme yapmadık. O raporunu sunacak biz de gerekli değerlendirmeyi yapacağız.”

 

 

ACİLEN 150 MİLYON TL’YE İHTİYAÇ VAR

“Genel kurulun şimdi yapılmasının kime ne faydası olacak? Var mı aday? Bu kulübün acilen 150 milyon liraya ihtiyacı var. Biri çıkar projeleriyle bu parayı temin edeceğine bizi ikna ederse zaten yolunu açarız. Şu anda çok yoğun gündemle çalışıyoruz. Transfer yasağı önümüzde ciddi bir engel. Maddi sorun yaşamamak için kaynak arıyoruz. Böyle bir ortamda enerjimizi kongre için harcayamayız. Yönetim kurulunda 17 arkadaş var, hepsi ellerinden geleni yaıyor. Belki bazıları ön planda olduğundan diğerleri bir şey yapmıyor gibi görünüyor da inanın 17 yöneticinin 17’si de elini taşın altına koymuş durumda. Kasım ayında Ankaragücü, tüm sorunlarından arınmış şekilde kongresini yapar. Şu an için bizi kongre için zorlamayın.”Ankaragücü’nün Olağan Genel Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Kasım ayında yapılacağını aktaran Faruk Koca, şunları söyledi:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu