Bayramda şehitlik Ziyaretinde bulunan ailelerden duygusal anlar:

Bayramda şehitlik Ziyaretinde bulunan ailelerden duygusal anlar: 

Yaşar TONBAK/ ANKARA BHA

Başkentin Beypazarı İlçesinde Bayram süresince şehitlik ziyaretinde bulunan aileler duygusal anlar yaşadı.

Oğullarının, ya da yakınlarının, torunlarının gelmesini beklediklerini ifade eden şehit aileleri, onları çok özlediklerini ve zaman zamanda rüyalarında gördüklerini belirttiler.

Böylesi özel ve anlamla günde şehitlik ziyaretinde bulunarak yakınları, oğulları, torunları için dualar okuduklarına değinen Hacı Yusuf Bilgin, “genç yaşta oğlumu bu vatan uğruna şehit verdim. Bir değil, bin oğlum olsun, hepsini bu vatan için şehit veririm. Mekânları cennet olsun. Şehidimin kabri başına gelerek ailemle birlikte duada bulunduk, elbette burukluğumuz var”dedi.

Yusuf Bilgin, kendilerini oğlunun hatıraları, yaşadıkları verdikleri mücadele, vatan toprağının kimseye verilecek bir karış toprağının bulunmadığını gösterirken verdiği mücadelede şehit düştüğünü ve bir şehit babası, bir şehit anası, bir şehit ailesi olarak oğullarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Şehit Onur Yaman’ın kız kardeşinin çocuğu 3 yaşındaki, dayısının mezar taşındaki fotoğrafı öpmesi aileyi hüzne boğdu.

Dayısının adının verildiği Onur Yaman Değer’in Şehitlikte mezar taşında bulunan şehit Onur Yaman’ın fotoğrafı gelip öpmesi herkesi duygulandırdığını dile getiren kış kardeş, “şehidimiz Onur Yaman’ın mekanı cennet olsun. Bu gün gelip kabri başında dualarda bulunduk. şehidimin Yeğeni, dayısını çok ama çok özledik, öptüğü resimden belli oldu. Bizde hayli duygulandık” ifadesinde bulundu:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu