BAŞKENTTE 19 MAYIS ÇOŞKUSU

Başkent’in dört bir yanını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hitaben söylediği “Bütün Ümidim Gençliktedir” sözlerinin yer aldığı billboardların yanı sıra Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla donatan Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bu yıl evlerinden çıkamayan gençleri de unutmadı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kutlama programında Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile süslenen 10 turistik gezi otobüsü ilçe ilçe gezerek 19 Mayıs coşkusunu, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının şarkıları ve DJ performanslarıyla vatandaşların evlerine kadar taşıdı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Ünal, Büyükşehir Belediyesi olarak bu coşkuya ortak olmak istediklerini şu sözlerle ifade etti:

 

“Tarih 16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal İstanbul’dan, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ ruhu ve bilinciyle Bandırma isimli vapura binerek 3 günlük meşakkatli bir yolculuğun ardından 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basar. O gün bağımsızlık meşalesini yakar. 4 yıldan fazla süren meşakkatli bir mücadelenin ardından bugün vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurar. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bu süreçte şehit ve gazi olmuş bütün ecdadımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizi güvenli, güçlü bir şekilde gelecek nesillere aktarma noktasında gençlerimizi Cumhuriyetin fazilet ve erdemleriyle mücehhez, düşünen, çalışan ve üreten bir gençlik yetiştirme noktasında Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin önünü açma, onlara her konuda destek vermek için bütün imkanlarımızla yanlarında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Bugün 101. yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı pandemi sebebiyle buruk kutluyoruz. Bizler de sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sokağa çıkamayan gençlerimizin yanına gitmek istedik. Bu vesileyle otobüslerimizi süsleyerek orkestra eşliğinde balkonlardan 19 Mayıs coşkusunu birlikte yaşayalım istedik.”

 

DJ’LERDEN CANLI PERFORMANS

 

Gezi otobüslerinde dillere pelesenk olan marşlar ve şarkıları çalan Kent Orkestrası, “İzmir’in Dağları, Gençlik Marşı, Hoş Gelişler Ola, 10. Yıl Marşı, Son Verdim Kalbimin İşine, Senden Başka, Mavi Boncuk, Hayat Bayram Olsa, Delisin, Yalan Dünya, Ankara’nın Bağları, Kesik Çayır, Hey On beşli ve Osman Aga” şarkılarıyla Başkentlilere unutulmaz bir 19 Mayıs kutlaması yaşattı.

 

Yenimahalle, Çankaya, Sincan, Etimesgut, Mamak, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde gerçekleşen kutlama turlarında Ankaralı sanatçılar kadar DJ’ler de gençlerin severek dinlediği şarkıları seslendirerek canlı performanslarıyla göz doldurdu.

 

BAŞKENTLİLER PENCERELERİNE VE BALKONLARINA KOŞTU

 

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kutlama programına evlerinin pencereleri ve balkonlarından katılan vatandaşlar, çalınan marş ve şarkılara da hep bir ağızdan eşlik ettiler.

 

 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu