BAŞKENT PİLOT ŞEHİR

Adalet Bakanı Abdülhamid Gül, Ankara’da pilot olarak uygulanan ‘e-Duruşma’ uygulamasının diğer illerde de yaygınlaştırılacağını açıkladı. Dün CNN TÜRK’te Hafta Sonu programına konuk olan Bakan Gül, “e-Duruşma pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. Avukat arkadaşlarımızla konuştuk çok memnunlar. ‘Bu kadar da beklemiyorduk’ diyorlar. Ofislerinden duruşmaya gitmeden yargılamalar yapılıyor. Ankara’dan sonra İstanbul ve diğer illere de yaygınlaştıracağız. 2021’de yaygınlaşmış olur hedefimiz o” dedi.

 

 

VİDEO KONFERANSLA KATILACAKLAR

 

Uygulama ise şöyle işleyecek: Yazılımı ve geliştirmesi Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nce yapılan e-Duruşma sistemi ile avukatlar, farklı şehirlerdeki duruşmalarına video konferans yöntemiyle katılabilecek. Avukatlar, ‘UYAP Avukat Portalı’ üzerinden ‘Duruşma Sorgula’ menüsünden sorgulama yaptıktan sonra duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak ilgili mahkemeye ‘e-Duruşma’ talebi gönderecek. Hakimin UYAP üzerinden talebi kabul etmesinden sonra duruşmaya portal üzerinden katılabilecek. Avukatlar, uygulama aracılığıyla bağlandıkları duruşmalarda cübbe giymek zorunda olacak.

 

 

BATI ADLİYESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Türkiye’de avukatların bulundukları yerlerden duruşmaya video konferansla katılmalarını sağlayan ‘e-Duruşma’ uygulamasının ilki geçtiğimiz günlerde Ankara Batı Adliyesi 1. Tüketici Mahkemesi’nde görülen duruşmayla yapıldı. Taraf avukatı duruşmaya, elektronik imza yöntemiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra bürosundan bağlanırken, mahkeme salonuna kurulan ekranda, avukat ve salonun görüntüsü yer almıştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu