BAŞKENT EKİPLERİ DİBE ÇAKILDI

Süper Ligde 23, TFF 1. Ligde 20 hafta geride kalırken, Başkentin 3 ekibi, yarıştıkları kulvarlarda dibe çakıldı. Başarısız sonuçların acı faturası, her zaman olduğu gibi öncelikle teknik adamlara kesilirken, bu alandaki değişim hızı, kulüplerin iyi olmayan mevcut ekonomik tablosunu da olumsuz yönde etkiliyor.

 

 

Süper Ligde, 23. hafta tamamlanırken, Gençlerbirliği maçı olmadığından bu süreci, Belek’te kampa girerek geçirdi. Kırmızı-siyahlılar, oynadığı 22 maç sonunda elde ettiği 20 puanla, 19. basamakta bulunuyor. Şimşekler, sezona teknik direktör olarak eski oyuncularından Mert Nobre ile başlarken, 8. haftada deplasmanda Medipol Başakşehir karşısında alınan 2-1’lik yenilgi sonrası, yönetim genç teknik adamla ile yollarını ayırdı. Gençlerbirliği, Nobre yönetiminde çıktığı 7 maçta; 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi sonrası topladığı 5 puanla 20. basamakta yer alıyordu. Başkent ekibi, başarısız gördüğü dönemin ardından takımı, sezon başında kulüpte sportif direktör olarak göreve başlayan Mustafa Kaplan’a emanet etti. Kırmızı-siyahlılar, Kaplan yönetiminde, 14 müsabakaya çıkarken, bunların 4’ünü kazandı, ikisinde berabere kaldı, 8’inde ise yenildi ve 14 puan topladı. Ligin başından bu yana tehlikeli sularda yüzen kırmızı-siyahlılar, 21. haftada iç sahada oynanan ve 1-0 kaybedilen Fraport TAV Antalyaspor maçının ardından, bu kez de Kaplan ile yolları ayırdı ve göreve 80 ve 90’lı yıllarda formasını giyen eski futbolcularından Mehmet Altıparmak’ı getirdi. Takım, Altıparmak yönetiminde çıktığı ilk mücadelede İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve 5 hafta süren puansızlık hasretine son verdi.

 

 

DALCI MAÇTAN SONRA İSTİFASINI SUNDU

 

 

Sezona büyük umutlar ve önemli projelerle giren Ankaragücü, teknik direktör olarak takımın başına Fuat Çapa’yı getirdi. Transfer yasağını kaldıran ve takımı çok sayıda oyuncu ile güçlendiren Ankaragücü, Çapa yönetiminde beklediği çıkışı yapamadı ve 9. haftadaki Göztepe yenilgisi sonrası, tecrübeli teknik adam ile yollar ayrıldı. Çapa’nın görevde kaldığı dönemde 8 maç oynayan sarı-lacivertliler; 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi sonrasında, topladığı 5 puanla, 19. basamakta kendine yer buldu. Ankaragücü yönetimi, ayrılığın sonrasında teknik direktörlük görevine, daha önce de kulüpte antrenör olarak çalışan Mustafa Dalcı’yı getirdi. Sarı-lacivertliler, Dalcı, yönetiminde kısa süreli bir çıkış yakalarken, sonrasında sert bir düşüş yaşadı. 14 maçta; 4 galibiyet, bir beraberlik ve 8 yenilgi alan Başkent ekibi, 13 puan topladı ve ateş hattının içinden bir türlü uzaklaşamadı. 23. haftada, Demir Grup Sivasspor’a karşı Eryaman Stadı’nda alınan 4-1’lik yenilgi sonrasında Mustafa Dalcı, istifasını sundu. Ankaragücü, şu an 18 puanla 20. sırada duruyor.

 

 

ANKARASPOR BİR REKORA DOĞRU KOŞUYOR

 

 

TFF 1. Lig’de 20 maçta 13 puan toplayan ve 17. sırada yer alan Ankaraspor’da, Adana Demirspor deplasmanında alınan 2-0’lık yenilgi sonrasında Teknik Direktör Mehmet Ak ile de yollar ayrıldı. Transfer yasağını kaldırdıktan sonra çok sayıda oyuncuyu kadrosuna katan mavi-beyazlılar, ligin alt sıralarından çıkamadı.

 

 

Sezona, Teknik Direktör Ali Güneş ile başlayan Ankaraspor’da, Ali Güneş takımın başında 10 maça çıktı ve 3 galibiyet aldı. İkinci tercih olarak takımın başına İsmet Taşdemir’i getiren Başkent ekibi, Taşdemir yönetiminde, 3 maçta 1 puan alınca, yeni bir süreç başladı ve bu kez takımın başında Mustafa Özer görev yapmaya başladı. Mustafa Özer yönetiminde, 8 maçta 8 puan toplayan mavi-beyazlılar, devre tamamlandan yine bir değişikliğe gitti.

 

 

16 Aralık 2020’de takımın başında bu kez teknik direktör olarak Mehmet Ak görevlendirildi. Mavi-beyazlılar, Ak yönetiminde, 7 maçta; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Ankaraspor, 20 maç sonunda topladığı 13 puanla, sondan ikinci sırada.

 

 

 

MERT İLE KOCA ÖZDEMİR’İ ZİYARET ETTİLER

 

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert ile Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Faruk Koca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i ziyaret etti. Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklamada, karşılıklı fikir alış verişinde bulunulduğu belirtildi. Ziyaretin sonunda, Mert ile Koca, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e, üstünde isminin yazılı olduğu Ankaragücü forması hediye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu