ATO BAŞKANI BARAN, ANKARA SİMGELİ TAKILAR GELİYOR…

 BARAN, “AHİLERİN TORUNLARIYIZ, TİCARETTE FİİLEN VE FİKREN HİJYENE DİKKAT EDELİM”

 

17 MAYIS 2020- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüsle mücadele sürecinde işleri duran kuyumcuların, normalleşme süreci adımlarıyla iş hacimlerinin artmasını beklediklerini ifade ederek “Yeni dönemde ticaretimizde fiilen ve fikren hijyene dikkat edelim” dedi.

 

ATO Başkanı Baran, koronavirüsle mücadele sürecinde ticaretin durma noktasına geldiği ve yavaş yavaş normalleşme adımlarının atıldığı Anafartalar Bölgesi’nde faaliyet gösteren kuyumcuları Ankara Ticaret Odasının 4 No’lu Kuyumcular ve Mücevherat Komitesi üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

 

Ticaretlerine konu olan altın ve mücevherat nedeniyle çok sayıda istenmedik olayla muhatap olmak zorunda kaldıklarını, kuyumculuk sektörünün geçmişten bu yana gelen sektörel sorunları olduğunu kaydeden sektör temsilcileri, Kovid-19 nedeniyle duran ticaretleri nedeniyle işletme giderlerini karşılayamadıklarını dile getirdiler. Tüm sektörlerde olduğu gibi kuyumculuk sektörünün de birlik, beraberlik ve dayanışma ihtiyacı içinde olduğunu ifade eden sektör temsilcileri Ahilik kültürünün yaşatılmasına ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

 

-ANKARA SİMGELİ DEĞERLİ TAKILAR GELİYOR-

 

Kuyumculuk sektörünün gelişmesi için tasarım çalışmalarının önemine dikkat çeken sektör temsilcileri, yerli ve yabancı turistler için Ankara simgelerini içeren yeni tasarımlar geliştirmeye hazırlandıklarını bildirdiler.

 

Ziyarette kuyumculuk sektöründe yaşanan gelişmeler ile imalat süreçleri hakkında bilgi alan Baran, kuyumcularla sohbet etti, görüş ve önerilerini dinledi. Kuyumculuk sektörünün yeni normalleşme sürecine geçerken, sektörün daha iyi hale gelmesi için önlemler alması gerektiğini hatırlatan Baran, “Pandemi döneminde kişisel temizliğimize daha da dikkat ediyoruz. Normalleşme süreci ve sonrasında da kişisel temizliğimize verdiğimiz önem gibi ticarette fiilen ve fikren hijyene dikkat edelim” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu