“ANKARA’NIN, GEÇİLMEZ BİR DEPLASMAN OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Marcio Nobre ismiyle 2006 yılında Beşiktaş’a transfer olduğu dönemde, Mert ismini alarak Türk vatandaşlığına geçen genç teknik direktör, “Her işin zorluğu var, golcülüğün de teknik direktörlüğün de ama ben kendime de takımıma da güveniyorum” yorumunda bulundu.

 

 

HEPİMİZ BİRBİRİMİZE İNANIYORUZ

 

Yaklaşık bir aylık bir kamp dönemi geçirdiklerini, yeni transferlerle takımın yavaş yavaş oturmaya başladığını belirten Nobre, şöyle konuştu:

 

“Halen bizimle olan kaliteli gençler var. Bir anda 11 genç oyuncu ile oynayalım demek hayalcilik olur ama biz fırsat buldukça elimizdeki gençleri değerlendirmek istiyoruz. Sezon başlamadan hazırlık maçları planımız vardı olmadı ama antrenmanlarda çok iyi hazırlandık. Moral ve motivasyonumuz da iyi. Yardımcı antrenörlerimiz de bana fazlasıyla yardımcı oluyor. Hepimiz neredeyse 24 saat çalışıyoruz. Biz futbolcularımıza, futbolcularımız da bize inandı. İnanıyorum ki el birliğiyle bu sezonu başarıyla tamamlayacağız.”

 

 

GENÇ OYUNCULAR KULÜBÜN GELECEĞİ

 

“Gençlerbirliği kulübün altyapısından geçmişte olduğu gibi yetenekli, kaliteli futbolcular yetişmeye devam ediyor. Yıldırım Mert Çetin’in İtalya’nın ünlü kulüplerinden Roma’ya gitmesi, Berat Özdemir’in adının Avrupalı kulüplerle anılması hiç sürpriz değil. Şimdi; Gökhan ve Baran var. Onun haricinde Arda çok iyi. Sakatlık geçirdi ama Rahmetullah’ın da kamp performansı çok iyiydi. Abdullah, Atalay, Kadir Enes var. Bu çocuklar bu kulübün geleceği olacak.”

 

 

AVRUPA’DA ADIMIZI YİNE DUYURALIM

 

“Hedefimiz ligi ilk on içinde bitirmek. Bu kulüp Avrupa’da çok güzel şeyler yaptı ve o günleri özlemiş durumda. Bu sezon ki inşa sürecinden sonra Avrupa’da yeniden Gençlerbirliği adını duyurmayı amaçlıyoruz. Yeniden burayı güçlü bir kale, geçilmez bir deplasman yapmak istiyoruz. Çok centilmen bir taraftarımız var. Futbolcuyken de onların farkını hissedebiliyordum. Futbola veda ettiğim gün stadı ismimle inlettikleri anı hala unutamıyorum. Şimdi teknik direktör olarak onları mutlu etmek istiyorum. Bize düşen tek bir şey var, çok çalışacağız. Maçlar kazanılır kaybedilir. Futbol bu. Ama Mert Nobre’nin takımı veya Gençlerbirliği forması giyen oyuncular kötü mücadele etti dedirtmemek için çabalayacağız.”

 

 

FORVET ADAYI LEANDRE TAWAMBA

 

Gençlerbirliği, forvet hattında yaşadığı sıkıntıyı gidermek için arayışlarını hızlandırdı. Kırmızı-siyahlılar, son olarak Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Taawon takımında forma giyen 30 yaşındaki Kamerunlu santrfor Leandre Tawamba’yı transfer etme konusunda büyük aşama kaydetti. Kariyerinde; Sırbistan Ligi ekiplerinden Partizan, Kazakistan takımı Kairat Almaty, Slovakya temsilcileri; Zlate Moravce, Ruzemberok ve Nitra, Libya ekibi Al Ehli Ben ve Güney Afrika Ligi takımlarından Black Aces ve Cape Town formaları giyen Tawamba, ülkesinin milli takımında iki kez görev yaptı. Tecrübeli oyuncu, çıktığı toplam 224 maçta, 86 gol atarken, 30 da asist yaptı. Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişen ve geçen seneki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Berat Özdemir için Trabzonspor’un yeniden temaslarını hızlandırdığı öğrenildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu