ANKARAGÜCÜ ANTRENMANLARA BAŞLADI

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerin 12 Haziran’da başlayacağının duyurulması sonrası ilk gün antrenmanlarına çıktı.

 

Beştepe Tesisleri’nde Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde iki antrenman gerçekleştirilirken, çalışmalarda Türkiye Futbol Federasyon Sağlık Kurulu tarafından belirlenen kurallara uygun hareket edildi.
İdmanlarda, sarı-lacivertli futbolcular koordinasyon, taktik ve teknik çalışmalar yaptı. Kullanılan ekipmanlar, çalışma öncesi ve sonrası dezenfekte edilirken, sosyal mesafe kurallarına uyuldu.
Başkent ekibinde, Senegalli futbolcu Ricardo Faty’nin koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrasında, çalışmalar ertelenmiş, ikinci testlerde tüm sonuçların negatif çıkması sonrasında, sahaya inilmesi kararlaştırılmıştı. Faty’in ikinci testinin negatif çıkması da moralleri iyice yükseltmişti.

 

KUPA YOLUNUN ZAFER GÜNÜ

 

Ankaragücü, ikinci futbol liginde mücadele ettiği dönemde, o zaman ki adıyla Federasyon Kupası, şimdiki adıyla Türkiye Kupası’nı, ikinci kez kazanırken, tarihler, 13 Mayıs 1981 yılını gösteriyordu. Sarı-lacivertli taraftarlar, bu büyük zaferin 39. yıl dönümü olan 13 Mayıs’ta, duydukları gurur ve coşkuyu, sosyal medyadaki paylaşımlarla gösterirken, bir kez daha o günlerin heyecanını yaşadı.
Sarı-lacivertliler, 1980-81 sezonunda, İkinci Ligde yer aldığı grupta şampiyonluk mücadelesi verirken, Federasyon Kupası’nda da bir ilki gerçekleştirmişti. Düzcespor, Muhafızgücü, Konyaspor, Orduspor ve Altay’ı eleyen sarı-lacivertliler, çeyrek finalde Beşiktaş, yarı finalde Fenerbahçe ve finalde de Boluspor’u geçerek, kupayı almıştı. Ankaragücü, o sezonun şampiyonu Trabzonspor’u da 1-0 yenerek, o zamanki adıyla Devlet Başkanlığı Kupası’nı (Süper Kupa) kazanma başarısını gösterip, Türk futbol tarihine geçmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu