ANKARAGÜCÜ – GALATASARAY

Ankaragücü, Süper Lig’in 7. haftasında bugün deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Galatasaray-Ankaragücü maçı saat 19.00’da Türk Telekom Stadı’nda oynanacak. Karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

 

 

Süper Lig’de bu sezon sadece 4 maça çıkan sarı-lacivertliler, henüz galibiyetle tanışamadı. Ankaragücü, 2 maç eksiği ve bir puanla ligde son sırada yer alıyor.

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen haftaki Hatayspor maçı ertelenen sarı-lacivertliler, son maçını 17 Ekim’de Çaykur Rizespor karşısında oynadı.

 

 

Hafta içi birçok futbolcusu ve personelinin Kovid-19 testi pozitif çıkan sarı-lacivertliler, eksik kadroyla İstanbul’a gelecek. MKE Ankaragücü’nde kırmızı kart cezalısı Alper de Galatasaray karşısında forma giyemeyecek.

 

 

Geçen sezon İstanbul’da oynanan maç 2-2 biterken, Başkentteki müsabakayı sarı-lacivertliler 1-0 kazandı.

 

 

2 MAÇTA SKORU KORUYAMADI

 

 

Ankaragücü ile oynadığı son 2 Süper Lig maçını kazanamayan Galatasaray, Aralık 1985’ten bu yana rakibine üst üste 3 karşılaşmada puan vermiyor.

 

 

Galatasaray deplasmanında çıktığı son 4 Süper Lig maçında 4 puan alan Ankaragücü, aynı puanı daha önceki 19 ziyaretinde toplayabilmişti.

 

 

Ankara takımlarını konuk ettiği son 8 Süper Lig maçının 7’sini kazanan Galatasaray, bu süreçte sadece Ankaragücü’ne puan kaptırdı.

 

 

Bu sezon Süper Lig’de galibiyet alamayan tek takım olan Ankaragücü, en son ligden düştüğü 2011/12 sezonunun ilk 5 karşılaşmasını kazanamamıştı.

 

 

TEK GALİBİYET İSTANBUL’DA

 

Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Alanyaspor’a mağlup olan Galatasaray, lig tarihinde Fatih Terim yönetiminde çıktığı 183 iç saha karşılaşmasında üst üste iki yenilgi almadı.

 

 

Bu sezon öne geçtiği Süper Lig maçlarında en fazla puan kaybeden takım olan Ankaragücü (6), skor avantajı yakaladığı iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı (BB Erzurumspor – Rizespor)

 

 

Teknik direktörlük kariyerinde Ankaragücü ile karşılaştığı 17 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Fatih Terim, tek yenilgisini son karşılaşmada aldı.

 

 

Süper Lig kariyerinde Galatasaray’a rakip olduğu 6 maçın sadece birini kazanan Fuat Çapa, tek galibiyetini Mart 2013’te deplasmanda aldı (Galatasaray 0-1 Gençlerbirliği)

 

 

İKİLİ REKABETTE 99. BULUŞMA

 

 

Galatasaray ile MKE Ankaragücü bugün 99. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında Galatasaray’ın galibiyetlerde 61-18, gol sayısında da 204-85 üstünlüğü bulunuyor. 19 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul’daki 48 maçta Galatasaray 36, Ankaragücü 3 kez kazandı.

 

 

GÜNEŞLİ GÜNLER GELECEK

 

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, koronavirüsün belki de sezon sonu şampiyonluğu belirleyeceğini ifade ederek, “Bununla rekabet etmeyi de öğreneceğiz. Bu senenin en büyük şampiyonluk adayı Koronaspor. Bu günler geçecek Ankara’ya güneşli günler gelecek” dedi.

 

 

Çapa, virüs nedeniyle korku içinde olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

 

 

“Lig 21 takımla değil 22 takımla oynanıyor. Bir de koronaspor ile oynuyoruz. Yeni vaka çıkacak mı korkusu ile hazırlandık. Bizim yaşadıklarımızı hiçbir takımın yaşamasını temenni etmem. Belki bu sorunları bütün takımlar yaşayacak ama biz hepsini bir arada yaşıyoruz. Ankaragücü’nün kadrosunun maliyeti, karşılaşacağımız Galatasaray’ın 2 oyuncusunun maliyetinin altında kuruldu. Bu kadro 2002’den sonra Ankaragücü’nün kurduğu en iyi kadro. Şu an için böyle görünmese de 2023 hedefleri için böyle. Geçen sezon gelen futbolcuların pandemi dönemine kadar performansına bir bakın. Taraftarın eksikliğini yaşıyoruz. Ama rahat olun ligin sonu çok farklı olacak.”

 

 

ARALAR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

 

“Takıma, yönetime, hedeflere inanmasam bugün bırakırım. Bunu daha önce çalıştığım takımlarda yaptım. Ben bu işi maddiyat için değil sevdiğim için yapıyorum. Transfer yasağını daha erken açmış olsaydık, Erzurumspor maçına o kadro ile çıkmazdık. Takım birlikte oynamadığı sürece takım olmayı başaramıyor. Maç araları bizim takım oyunu oynamamızı geciktirdi. 4 maçta 4 galibiyet almayı hepimiz isterdik. Ama bu başarı kalıcı olmayacaksa ben bunu istemezdim. İstediğimiz oyunu, istediğimiz oyuncuyu belirleme lüksüne şu an sahip değiliz. Topu şişirme oyunu oynamak istemiyorum. Keyif veren, beğenilen bir oyun sergilemek istiyoruz.

 

 

Hakemlerin kararına saygı duymaktan başka şansımız yok. Kayserispor ve Rizespor maçlarından sonra vicdanen iyi günler geçirdiklerini düşünmüyorum. Bilerek ve kasten yaptıklarını düşünmüyorum ama bu hatalar sırf bize karşı yapılmasın. Ankaragücü’nün çok iyi bir başkanı ve yöneticileri var. Bu kulübün en büyük şanslı bu. 8 futbolcumuz pozitif. Semptomu olan 2 futbolcuyu da takıma dahil etmedik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu