Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı…

Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı…

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan:

“Rize’yi her yönüyle Ankara’ya taşıyacağız”

Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 2-5 Mayıs tarihleri arasında Millet Bahçesi’nde düzenlenecek Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı. Ankara ve Rize’de yoğun hazırlık çalışmaları yürütülen Rize Tanıtım Günleri’nde kentin etkin bir tanıtımının yapılması planlanıyor.

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, bu yıl 2-5 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da Rize Valiliği’nin himayesinde düzenlenecek Rize Tanıtım Günleri için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Ankara’da geçmişte il tanıtım günlerine Rize olarak damga vurulduğunu kaydeden Bostan, “Ankara’da kapsamlı Rize tanıtımı yapacağız. Tanıtım günlerimizin birinde çayın 100’üncü yılını kutlayacağız. Rize’yi var eden en kıymetlimiz çayın 100’üncü yılındayız. Çay teması ile Rize Tanıtım Günlerini yapacağız” dedi.

‘Dört Mevsim Rize’ vurgusu

Etkinliklerin bir gününde ise Gastronomi ve Pastacılığı ele alacaklarını ifade eden Bostan şöyle konuştu:

“Rize’nin Gastronomisi çok revaçta. Hemşin bölgemizin çok önemli bir özelliği olan pastacılık ve fırıncılık da öne çıkaracağız. Türkiye’mizin en usta pasta ve fırın ustalarını Ankara’ya getireceğiz. Ankaralılarla onları buluşturacağız. Günlerimizin birinde ise bacasız sanayi dediğimiz turizmi konu edeceğiz. O günde turizm ve kültürümüzle ilgili etkinlik gerçekleştireceğiz. Parolamız ‘Dört Mevsim Rize’ diyeceğiz. Dört mevsim turizmi öne çıkaracağız. Bir diğer sloganımız ise Rize’ye Demiryolu Projesi. Özellikle Erzurum’dan Rize’yi birbirine bağlayan Lojistik Demiryolu Projesini gündeme taşıyacağız” diye konuştu. Bostan, “sıfır atık” ve “iklim dostu Rize” temalarına da vurgu yapılacağını kaydetti.

Nayla altı sohbetlerinde Rize konuşulacak

“İklim Dostu Rize” mottosu ile Türkiye’nin ilk sıfır atık il tanıtım günlerinin yapılacağı Rize Tanıtım Günleri’nde kurulacak Nayla da Rize sohbetleri programları düzenlenecek. Rize ve ilçelerinin her yönüyle ele alınacağı sohbet programlarında Vali, Milletvekili, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri konuk olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu