‘ANKARA OMUZ OMUZA’

Sosyal medya hesapları üzerinden sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik tedbirleri devreye sokacakları sözünü veren Başkan Yavaş, kısa süre içinde bu sözünü yerine getirmişti.

Koronavirüs salgını sebebiyle yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarıyla omuz omuza vermek istediklerini ve konaklama yerleri tahsis edeceklerini ifade eden Başkan Yavaş, bu mücadelede önemli rol üstlenen sağlık personelinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla konaklama desteği için düğmeye basmıştı.
 

Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanların istirahat edebilmesi için Başkan Yavaş’ın talimatıyla Bilkent’te sağlık tesislerine yakın bir alana ilk etapta tek odalı, 60 yatak kapasiteli 3 konteyner ev yerleştirilmesi için çalışmalara başlanmış sağlık çalışanlarının evdeki yakınlarını riske atmadan konteyner evlerde hem konaklayabilmeleri hem de tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri planlanmıştı. 

Ancak bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ’ın Twitter üzerinden duyurduğu sevindirici haberle planlar yeniden şekillendi. Bir iş insanının sağlık çalışanlarına işlettiği yurdu ücretsiz tahsis ettiğini duyuran Başkan Yavaş şu ifadeleri kullandı. “Duyarlı iş insanımızın işlettiği öğrenci yurdunu belediyemize ücretsiz olarak tahsis etmesi üzerine, Şehir Hastanesi çalışanlarımızın konaklaması için Bilkent’te yaptığımız konteyner otel inşaatını durdurduk.

 

Sağlık kahramanları her şeyin iyisine layık. Teşekkürler Ankara.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu