Ankara Kent Konseyi’nden ‘can dostlarımız’ için iş birliği çağrısı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, can dostların sadece bir gün değil 365 gün hatırlanması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Sadece özel günlerde farkındalık yaratmak yerine tüm paydaşlarla her zaman iş birliği yaparak sokak hayvanlarının yanında yer almalıyız” dedi.

featured

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı. Can dostlarımız sokak hayvanları için tüm paydaşlara iş birliği çağrısında bulunan Yılmaz şöyle dedi:

“Bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa, orada yaşayan iyi ve güzel insanlar vardır. Bizler bu duyguyu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu farkındalık çalışmalarına destek olmaya devam ediyoruz.  Sokak hayvanlarının aç kalmamaları, ihtiyacı olanların tedavisi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için sadece kamu iradesi yeterli değil. Bu yüzden hayvan haklarını savunan dernekler ve tüm hayvanseverlerle birlikte ortak çalışılması bir zorunluluk. Ankara Kent Konseyi olarak sokak hayvanlarının haklarını ve ihtiyaçlarını tüm paydaşların desteği ile Başkent’in gündeminde tutmayı sürdüreceğiz”

DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ

Tüm dünyada yaşamlarını zor koşullar altında geçirmeye çalışan sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 2010 yılından bu yana her yıl 4 Nisan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanıyor.

Ankara Kent Konseyi’nden ‘can dostlarımız’ için iş birliği çağrısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu