ANKARA KENT KONSEYİ SANAL ORTAMDA TOPLANDI…

Ankara Kent Konseyi Sanal Ortamda Toplandı

Ankara Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, çalışma grubu sözcüleri, meclis sözcüleri ve Sayın Mansur YAVAŞ’ın katılımı ile ilk çevrimiçi toplantısını gerçekleştirdi. 39 kişinin online olduğu toplantı iki buçuk saat sürdü. 

Doç. Dr. Savaş Zafer ŞAHİN’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, açılış konuşmasını Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim YILMAZ yaptı. Yılmaz konuşmasına kent konseyi paydaşı olan PERDER ve Motosikletli Kuryeler Fedarasyonuyla yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Büyükşehirle ortak çalışmalara devam edileceğini ifade eden Yılmaz, büyükşehirin kampanyanlarına kent konseyinin tam destek verdiğini belirtti.  Evde kal mesajlarımızın yoğun olduğu bu dönem nedeniyle bu tür çevrimiçi iletişimlerin gerekliliğine değinen Yılmaz ardından bir süreliğine çalışmaların bu şekilde devam edeceği mesajını verdi. 
Covid-19 salgınına karşı dayanışmanın öneminin her daim belirtildiği toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk ÇINKI Büyükşehirin bu dönemde yaptığı faaliyetlerle ilgili detaylı bilgi verdi. Yardımcı olmak isteyen vatandaşlar için hukuki olarak sorun yaratmayacak çözümlere değinen Faruk ÇINKI, gıda yardımı, alışveriş çeki gibi her türlü yardımı kabul edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Ardından toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ, halk sağlığına yönelik yapılan bağışlara gelen engelin ardından bir tartışma yapmaya gerek olmadığını, bu süreçte dayanışmanın önemli olduğu mesajı ile konuşmasına başladı. YAVAŞ ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bağış yapan herkese ulaştırılan ihtiyaçlarla ilgili bilgilerin detaylı bir şekilde bağış yapan kişilere aktarıldığını dile getirdi. 
150.000 aileye destek verildiğini belirten YAVAŞ bu sayının 500.000 e kadar çıkabileceğini de sözlerine ekledi.

 Turizmden eğitime, kültür sanattan sanayideki sorunlara kadar salgının yarattığı bütün problemlerin masaya yatırıldığı toplantı, birlik, beraberlik, dayanışma ve umut mesajları ile sona erdi. AKK 8 Nisan Çarşamba günü 23 Nisan gündemli özel bir video toplantı daha yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu