ANKARA İTFAİYESİ GÖREV BAŞINDA

Başkent’te ateş adamlar 2020’nin ilk dört ayında bin 955 yangın olayına koştu. Ankara’da ilk dört ayda en çok yangının yaşandığı ilçe 323 olay ile Altındağ oldu. En az yangın ise 3 olayla Evren’de meydana geldi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı’nın verilerine göre 1 Ocak-1 Mayıs tarihleri arasında Başkent’te bin 955 yangın kayıtlara geçti. İstatistiklere göre bu tarihler arasında en çok yangının çıktığı ilçe ise 323 yangın ile Altındağ oldu. Altındağ’dan sonra en çok yangın 248 ile Yenimahalle’de meydana geldi. Yenimahalle’yi 239 yangının çıktığı Çankaya izledi. En az yangının meydana geldiği ilçe 3 kayıtlı olay ile Evren oldu.

KORONA DÖNEMİNİN KARNESİ

 

Koronavirüse karşı sıkı tedbirlerin uygulandığı Ankara İtfaiyesi’nde
ekipler yangının yanı sıra trafik kazaları, kurtarma, su baskınları gibi olaylara da koşuyor. Ankara İtfaiyesi’nin koronavirüs salgınının başladığı süreçte; 10 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında müdahale ettiği yangın sayısı 804 oldu. 911 kurtarma olayı gerçekleştiren ateş adamlar, bu süreçte 144 trafik kazasına, 24 tane de su baskını olayına gitti. Bu tarihler arasında Ankara İtfaiyesi’ne 73 de asılsız olay ihbarı geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu