AASKF 22. Olağan Genel Kurulunda Murat Kandazoğlu güven tazeledi

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 4 Temmuz 2023 tarihli genel kurulu yapıldı. Mevcut başkan Murat Kandazoğlu güven tazeledi.

 

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 22. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi. Kandazoğlu, gerçekleştirdikleri ve planladıkları gelişmeleri üye spor kulübü temsilcilerine aktardı.

Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını ise Çaykur Rizespor eski kulüp başkanı Hasan Kartal yaptı. Üyeler Mustafa Mert, Halit Kocatepe ve Hasan Hüseyin Ballanlı oldu.

Yönetim, denetim ve faaliyet raporları genel kurul delegelerince oylanarak ibra edildi. Faaliyet raporlarının ibrası sonrası yapılan seçimde mevcut başkan Murat Kandazoğlu genel kurul delegelerinden güvenoyu alarak oy birliği ile 2023-2026 yılları için yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda ayrıca tüzüğün 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu hükümlerine göre düzenlenmesi, federasyonun idari ve mali yapısının kanuna uygun hale getirmek için tüzük değişikliğinin yapılması oylanarak kabul edildi. Ankara ASKF’nin TASKK üyeliği de oy birliğiyle kabul edildi.

AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu’nun Olağan Genel Kurulda yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“Normal şartlarda 2024 yılında yapmamız gereken olağan genel kurulumuzu bugün yapıyoruz. İçişleri Bakanlığına bağlı olan dernekler spor kulüpleriydik. Yeni yasayla Spor Bakanlığına bağlandık. Olağan olarak bu yıl yapmamız gerektiği söylendi. Geçen genel kurulda zor ve uzun bir seçim dönemi yaşadık. Sizler bizim arkamızda durdunuz, destek verdiniz. Tesisleşme konusunda ciddi adımlar attık. Çiftlik arazisiyle ilgili ciddi çalışma yürüttük. Deprem felaketi ve seçimler dolayısıyla bazı şeyler askıda kaldı ama bundan sonra hızlı biçimde süreci takip edeceğiz. Kanal problemi var Bakanlık ve ASKİ arasında. Kısmen giderdik, tarafları bir kez daha yan yana getirip çözmeye çalışacağız. Gölbaşı Mogan sahasının yanında bir alan vardı. Hızlı biçimde ihalesi yapıldı. Tribünler ve soyunma odaları eksikti, hızlı biçimde yapılıyor. Sezona yetişeceğini düşünüyorum. Uzak bir mesafe ama her yere tesis yapılmasından yanayım. Bal takımlarımız, akademi takımlarımız var ve ciddi biçimde tesise ihtiyaç var.

Çok sahaya ihtiyacımızın olduğu bir gerçek. Tabi hemen akabinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile de tesis konusunda ciddi bir çalışma yürüttük. Başkan Mansur Yavaş’la bir görüşme yaptık. Meclis üyemiz Soner Cengiz Bey o konuyu takip etti.

Batıkent Adnan Kahveci parkının bulunduğu yerde saha çalışması başlatıldı, kısa süre içinde hizmete girecek. 2 sahanın daha projesi yapıldı. Yaşadığımız deprem felaketi sekteye uğrattı tabii çalışmalarımızı. Eryaman’da ve Ovacık’ta ikişer sahamız var. Soyunma odaları kulüplere tahsis edildi. Ovacık’ta ayrıca sosyal tesis talep ettik. Kulüplerimizin dinlenip, toplantılarını ve faaliyetlerini yapacakları bir sosyal tesisi talep ettik, kısa süre içinde faaliyete geçeceğini düşünüyorum.

3-4 yıldır kulüplerimize nakdi yardımlarımız başladı. Yapılan dağıtımlarda özellikle bu sezon herkese eşit şekilde dağıtım yapıldı. Bünyesinde başarılı ve olimpik sporcusu varsa da o ölçütte değerlendirildi. Rakamların bugünkü koşullarda az olduğunu belirtebiliriz ama artacağı için çalışacağımızı ifade etmeliyim. Spor Bakanlığımız tarafından malzeme yardımı yapılıyor kulüplerimize. 66 kulübümüz oldu almayanlar var. Gelecek hafta bir araya gelerek yardım almayan kulüplerimizin de almasını sağlayacağım. Bu konuda duyarlılık gösteren, amatör sporun içinden gelen, her zaman amatör sporcunun yanında olan, varlığını her zaman yanımızda hissettiğimiz Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a çok teşekkür ederiz.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kulüplerimize nakdi yardım yapılıyor. İlk etapta 10’ar bin lira aldık. Gerekli görüşmeleri yaptık. Mansur Başkan’la görüştüğümüzde biraz zaman gerektiğini ifade etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesindeki yetkililere Türkiye şampiyonasına giden takımların ödüllendirilmesi ve deplasman için otobüs tahsisi ile konaklama gibi  talebimizi değerlendireceklerini ifade ettiler. Bu konuda camiamıza destek ve katkılarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederiz.

Kulüplerimiz Gölbaşı’na gitseler bile masraf çok fazla. Elimizden geldiğince otobüs desteği sağlamaya çalıştık. Uzak ilçe deplasmanları konusunu da çözme noktasındayız. Amatör kulüplerimiz bir okul niteliğinde, sosyal sorumluluk projeleri aynı zamanda. Yaşatılması lazım. Elimizden geldiğince çalışmalarımızı yapıyoruz.

Kulüplerimize hukuk müşavirliği hizmeti sağlıyoruz. Hem hukuk hem müşavirlik hizmeti veriyoruz. Bugün hukuk müşavirliği hizmeti alınsa ciddi bir bedel, bu konuda da kulüplerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. İftar ve istişare toplantılarımız oldu. Her zaman yanımızda olan Hasan Kartal başkanımıza da teşekkür ediyorum. Her zaman ev sahipliği yaptı bize. Sizlerin dertlerini dinleme fırsatı bulduk.

Mutlaka eksikliklerimiz var ama kulüplerimizin soru işaretlerini dertlerinin bitmesini sağlıyoruz. Eksikliklerimizi gidererek sizlere daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Konfederasyon olma düşüncemiz var, geçici üyeliğimiz kabul edildi. Sizlerin de üye olması için genel kurulda karar almanız gerekiyor. Konfederasyonun muhtemelen Ekim ayında genel kurulu gerçekleşecek. Ankara kucaklayıcıdır, hep saygı göstermiştir ama saygıyı da hak eden bir camiadır. Federasyon olarak kucaklayıcı olduk. Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapıyoruz. Başkanların kırılma gücenme gibi bir lüksü yoktur.” açıklamalarını yaptı.

AASKF Başkanı Kandazoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) ile ilgili sürece de değinerek Ankara ASKF’nin TASKK’a geçici üyeliğinin kabul edildiğini ifade ederek, üyeliğin TASKK Yönetim Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.

Kandazoğlu, “Federasyonumuzun TASKK üyeliğinin kati olarak kabulünü bekliyoruz. Ayrıca TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez ve yönetim kurulu üyelerinin bu konuya hassasiyet göstereceklerine yürekten inanmaktayız. Amatör spor camiasına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kandazoğlu, Genel Kurula katılım gösteren ve destek olan herkese teşekkür ederek, ” Genel Kurulumuza katılım gösteren siz değerli kulüp başkanlarımıza, delegelerimize, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Sezai Yıldırım’a, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Dilaver Gürbüz’e, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ali Uluyol’a ve değerli basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 22. Olağan Genel Kurulu’nda Murat Kandazoğlu başkanlığında 2023-2026 yıllarında görev alacak Yönetim, denetim, disiplin ve TASKK delegeleri şöyle;

Yönetim Kurulu asil üyeler

Hasan Kartal, Engin Bozkaya, Osman Nuri Okumuş, Soner Cengiz, Fatih Anaz, Erhan Aras, Mustafa Kayacı, Mustafa Mert, Yaşar Çelebi, Yusuf Kılınç, Mustafa Altındal, Cengiz Albayrak, Yüksel Özkale, Müslim Arslan, Erdal Aydar, Nadi Tiryaki, Muammer Bostan, Alp Burak Karakaya, Yusuf Bülent Aydın, Murat Ekrem Çimen.

Yönetim Kurulu yedek üyeler

Yafez Zorlu, Ebru özgün, Bülent Berberoğlu, Hüseyin Ürküten, Tolga Pak, Mehmet Ünsal, Çetin Fettahlı, Fatih Özdemir, Mustafa Akay, Salih Zeki Öztoprak, Osman Albunar, Hasan Büyükkantarcı, Ceylan Altunsoy, Resul Düzgün, Metin Karagöz, Ersoy Arık, Aydın Akbulut, Metin Aydın, Stılmış Yeşilkaya, Nuran Yiğit, Şehriban Doğan.

Denetim Kurulu asil üyeler

Kadir Özdemir, Fahrettin Gün, Mehmet Turan Avcı, Eyüp Kocabaş, Mustafa Yıldız, Durali Keleş, Kadir Çimen.

Denetim Kurulu yedek üyeler

Halit Kocatepe, Murat Gökçe, Ümit Güçlü, Nuh Sakalsız, Sadık Çalışkaner, Nedim Göçer, Yıldırım Keskin.

Disiplin Kurulu asil üyeler

Vahide Albuz, Sadık Balcı, Asım Baltacı, Ali Tokmak, Mustafa Kemal Özel, Mustafa Gündoğan, Hüseyin Küskü.

Disiplin Kurulu yedek üyeler

Ahmet Eroğlu, Muhammet Maden, Sertaç Türken, Kadir İspirli, Murat Güneş, Nizam Uzunget, Ayşegül Kılıç.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Delegeleri

Murat Kandazoğlu, Hasan Kartal, Osman Nuri Okumuş, Engin Bozkaya, Soner Cengiz, Fatih Anaz, Yusuf Bülent Aydın, Yusuf Kılınç, Mustafa Kayacı, Mustafa Mert, Yaşar Çelebi, Erhan Aras, Cengiz Albayrak, Yüksel Özkale, Murat Ekrem Çimen, Erdal Aydar, Nadi Tiryaki, Muammer Bostan, Alp Burak Karakaya, Müslim Arslan, Mustafa Altındal, Arif Ölmez, Fuat Kavak, Halit Öngün, Volkan Yıldırım, Nevzat Ceylan, Levent Kızılalp, Fatih Cürebal, Avni Balabanlı, Fikret Uslu, Mehmet Öncü, İbrahim Doğan, Necati Özden, Faruk Çalışıcı, Erol Gürbüz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu