30 KADIN GİRİŞİMCİ, ŞEHİTLERİMİZİN KIZLARININ EĞİTİMİNE KATKI İÇİN RESİM YAPTI

Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Başarıya Giden Yolda Kadın, Bilim ve Girişimcilik” konulu bir söyleşi ile geliri şehitlerimizin kızlarının eğitimine harcanmak üzere 30 Kadın Girişimcinin resimlerinden oluşan sergi düzenledi.

 

Etkinliğe ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Dinçer, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit, İlk Türk Kadın Kardiyolog Prof. Dr. Sabahat Tuluy Kaymakçalan ve kızı Çankaya Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Billur Kaymakçalan, Sanatçı Pınar Ayhan, Ankara Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Yılgöre Huri, Milli Sporcu Dünya Gollball Kraliçesi Sevda Altunoluk ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, küresel düzeyde rekabet edebilir bir ekonomi ve yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilmek için kadınların çalışma yaşamına katılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Kadınlar olmadan Türkiye hedeflerine ulaşamaz” dedi.

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan da 38 yıllık sanayicilik hayatının yarısını kadını iş hayatında güçlendirebilmek, toplumsal hayatta erkekle eşit haklardan yararlanabilmesini sağlamak için harcadığını söyledi. İş hayatında eşit işe eşit hakları kadınlara verebilmek çok çaba harcadığını dile getiren Armağan, “Kanun koyucunun kadına destek olmak adına koyduğu bazı kanunların aslında ters çalıştığını görüyoruz. Şimdi TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olarak önerim; kadına iş hayatında eşitlik sağlayalım, kadın istihdamının önünü açalım. Çünkü istihdamın ne olduğu bilsin ki kadına güven gelsin” diye konuştu.

 

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit ise  kurul olarak en büyük hedef ve amaçlarının girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesi ve girişimci olmak isteyen kadınları cesaretlendirmek olduğunu belirtti. Yılmazyiğit, “Teknolojiyle hızla değişen bu yüzyılda geleceğimizin nasıl şekilleneceği, göstereceğimiz ortak çabaya bağlı. Kız çocuklarımızı erken yaşta bilimle tanıştırmalıyız. Donanımlı, bilgili olmaları için bizlere büyük görev düşüyor. Bunun için daha çok çaba sarf etmeliyiz” diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarından sonra Sanatçı Pınar Ayhan moderatörlüğünde  Prof. Dr. Sabahat Tuluy Kaymakçalan,  Prof. Dr. Billur Kaymakçalan, Sanatçı Pınar Ayhan,   Doç. Dr. Pınar Yılgöre Huri, Milli Sporcu Dünya Gollball Kraliçesi Sevda Altunoluk’un başarı hikayelerinin anlatıldığı bir söyleşi düzenlendi

 

Söyleşi programından sonra ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 30 kadın girişimcinin yapmış olduğu 30 eserden oluşan resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

ASO Kültür Merkezinde 17 Mart tarihine kadar açık kalacak olan sergiden elde edilecek gelir, şehitlerimizin kız çocuklarının eğitimine katkı için kullanılacak. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu