24. Göllüalan Şenliği Muhteşem Oldu

24. Göllüalan Şenliği Muhteşem Oldu

Kadırga Yayla şenliği öncesinde obalara hareket eden yaylacılar tarafından kullanılan Şalpazarı Erikbeli Kadırga Yaylası yolu üzerinde, Şalpazarı’nın Sinlice Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Göllüalan Yayla’sında 24. Yayla Şenliği,  20 Temmuz 2023  Perşembe günü gerçekleşti.

Şenlikte, protokol konuşmalarının ardından yerel sanatçıların eşliğinde horon oynandı. Şenlikte katılımcılara yöresel lezzetler ikram edildi.

Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Sinlice Köyü Muhtarlığı ve İstanbul Sancaktepe ‘de bulunan Sinlice Köyü Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Göllüalan Şenliği coşku ile gerçekleşti.

Göllüalan Şenlikleri’nde Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız konuşma yaptı. Kurukız konuşmasında, ”Bu yayla yollarına asfalt serdirdik, ancak bu asfalt yetersiz. Sahilde olduğu gibi 30 cm yükseklikte asfalt serilecek.” dedi.

”Biz Şenlikleri Kültür Mirasımız Kaybolmasın Diye Yapıyoruz”

Sinlice Köyü Muhtarı İsmet Cömert ise konuşmasında, ”Sinlice Köyü Dernek Başkanı Bahri Erata’yla Göllüalan Şenliği ile Şenliklere start vermiş olduk. Cuma günü Kadırga Şenliği, Cumartesi Sis Dağı Şenliği, Pazar günü Alaca Yaylası Şenliği yapılacak. Şenliklerimizin huzur ortamında geçmesi en büyük arzumuz. Biz bu şenliklere sadece eğlence gözüyle bakmıyoruz, kültürel miraslarımızın yaşatılması, kuşakların aynı ortam ve kültür değerleri etrafında buluşturulması, çocuk ve gençlerimizin giyiminden yemeğine, müziğinden horonuna, doğasına Ağasar kültürü ile birebir etkileşim kurması konusunda kültür çalışması olarak görüyoruz.” dedi.

 

24. Göllüalan Yayla Şenliği’ne  İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan,  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,  Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, belediye meclis üyeleri ve vatandaş katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu