15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı

Yaşar Tonbak / BEYPAZARI (BHA)-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı

Şehitlik Ziyareti ve saygı duruşunda bulunuldu:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlamaları çerçevesinde, Beypazarı İlçesinde Kaymakam Oktay Erdoğan başkanlığındaki heyet,  şehitliğe ziyarette bulundu ve şehitlerin kabirlerine kırmızı karanfil bıraktı.

Şehitler için mevlidi şerif Kıraat olundu:

Ardından ilçedeki merkez camilerde öğle namazından bir saat evvel, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için mevlidi şerif kıraat olundu. Cami çıkışında da Cemaate Lokum ikramında bulunuldu:

Şehitlik ziyaretinde, bazı şehit aileler daha erken şehitlerinin kabirlerine gelerek Kur’an tilavetinde bulunurken, şehitlerin ruhlarına Fatihalar gönderdi.

İlçe Müftülüğü Din görevlilerinin Fatih camisindeki mevlidi şerif programına Kaymakam Oktay Erdoğan, belediye başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet başsavcısı savcısı Mustafa Büyükbaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Haluk Muharrem Uzun, ilçe Müftüsü Ahmet İnciler, Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya, Gaziler ve halk katıldı.

Beypazarı İlçesinde kaymakam başkanlığındaki heyetler, ilçe Merkezlerinde ikamet eden 15 Temmuz Gazisi Hasan Güleç ve ailesi ziyaretinde bulundu ve günlerini kutlarken, Gazi, o gece yaşadıklarını, boğazları düğümlene düğümlene anlatmaya çalıştı.

Beypazarı’nda Gece 22.00’de meydandaki Program Saygı duruşuyla başlayacak:

Gece Saat 22.00’de 15 Temmuz Demokrasi meydanında Saygı duruşu ile Kutlama Programı başlayacak:

Kutlamalar çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Din görevlileri tarafından Kurna tilavet edilecek. Yine din görevlileri korosu tarafından çeşitli ilahiler seslendirilecek.

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk halk Müziği Sanatçılarının vereceği “Kahramanlık Türküleri” konseyiyle gece sürecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu