Taksim Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yasaksa kimse normalleşip de sonu Anayasa’ya varır mı diye düşünmesin

Özel: Taksim Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yasaksa kimse normalleşip de sonu Anayasa’ya varır mı diye düşünmesin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel,  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 52’nci yılı sebebiyle Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. Özel Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarları başına karanfil bıraktı.

“Normalleşmeyi en çok ben istiyorum”

Chp Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım” sözlerine ilişkin, “En çok ben istiyorum normalleşelim ama Taksim Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yasaksa, ODTÜ Devrim Stadyumu öğrencilere yasaksa bundan sonra kimse normalleşip de sonu Anayasa’ya varır mı diye düşünmesin. Bugün Anayasa Mahkemesi kararına rağmen arkadaşlarımız Gezi’den içeride yatıyorlarsa kimse normalleşmeden bahsetmesin” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iadei ziyaret söylemine ilişkin, “Bize henüz böyle bir başvuru yapılmadı. Böyle bir talepte bulunulacağını biliyoruz. Netleşen bir tarih olduğunda zaten açıklanır” dedi.

“İddianame aileyi son derece rahatsız etmiştir”

Chp Genel Başkanı Özel, Sinan Ateş cinayetine ilişkin şu şekilde konuştu:

Sinan Ateş iddianamesi le ilgili kapsamlı bir çalışma ve açıklama yapacağız. Ancak iddianame hem aileyi son derece rahatsız etmiştir hem de Türkiye’deki gerçekten adalet isteyen herkesi rahatsız etmiştir. İddianameyi hazırlayan savcının görevi şudur; delilleri toplamak, şahitleri dinlemek, soruşturmayı genişletmek ve en geniş şekilde yargılanma safhası gelmeden önce iddianameyi hazırlamak. Kamuoyunun kapsamı savcıdan geniş. Sizler savcıdan daha çok şey biliyorsunuz. İddianamenin özelliği şudur; iddianameyi okuduğunuzda haber yaparsınız. İddianame ile ilgili yapılan haberler, iddianamede bir şey olmadığına yönelik. İddianamede yeni bilgiler yok. Sizlerden birisi eline kalem alsa daha güçlü bir iddianame yazar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Bu arada Sayın Ayşe Ateş -Sinan Ateş’in eşi- bizden bir randevu talebi olmuştu. Kendisiyle bugün görüşeceğiz. Kendisinin bu konuyla ilgili topluma mal olan tepkisini biz de sizlerle takip ettik. Onun dışında kendisiyle de görüştükten sonra dah fazla, daha net şeyler söyleme imkanı buluruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu