Kremlin’den Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretin ertelendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Reuters haber ajansının Rus medyasına dayandırdığı haberde, Putin’in ziyaretinin en erken nisan ayı sonunda veya mayıs başında gerçekleşeceği ifade edildi. Ancak Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, bu iddiaları yalanladı ve ziyaretin ertelenmediğini, sadece tarih üzerinde çalışıldığını belirtti.

Ziyaretin ertelenmesi durumunda Putin’in NATO üyesi bir ülkeye ilk kez ayak basmış olacağına dikkat çekiliyor. Daha önce planlanan tarih 12 Nisan olarak belirtilmişti ve ziyaretin hem ikili ilişkiler hem de bölgesel konular açısından önemli olacağı vurgulanmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’daki savaş ve Karadeniz Tahıl Girişimi gibi konuları ele alacaklarını açıklamıştı. Ayrıca, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ve Ankara’nın aracılığıyla yürütülen Karadeniz Tahıl Girişimi’ni canlandırmak için Ukrayna ve Rusya ile çalıştığı belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu