Ali Karaoba; Belediye’deki Usulsüzlükleri Gündeme Taşıdı

Ali Karaoba; Belediye’deki Usulsüzlükleri Gündeme Taşıdı

Karaoba konuşmasında: ‘’Yirmi iki yıllık AKP döneminde tüm kurumlarımızın içi ve yetkinliği boşaltıldığı gibi, yerel yönetimlerdeki rant ve usulsüzlükler de giderek büyümektedir. Sadece halkın iradesine ambargo koyduğunuz kayyımlarla değil Türkiye’nin her yerinde yangından mal kaçırır gibi, babanızın malı gibi milletin malını yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz. Belediye meclis üyelerinin soru önergelerine yanıt vermediği gibi meclisten giden diğer soru önergelerine bile cevap vermiyor, tenezzül bile etmiyor.’’ Diyerek eleştiride bulundu.

Sözlerine Mayıs 2022’de Uşak Belediyesinin 2 bin adet 400 kiloluk boruyu özel bir şirkete sattığını dile getirerek devam etti. Bu satışın usulsüz bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Karaoba; uydu görüntüleriyle desteklendiği üzere boruların kaybolduğunu belirtti.

Karaoba; ‘’ Makine ve Kimya Endüstrisine, Bu size satıldı mı? Diye soru soruyoruz, cevap veren yok.  ‘Son on yılda Uşak Belediyesinden alınan hiçbir hurda yoktur.’ Diye cevap geliyor. Buradan tekrar Belediyeye sesleniyorum: Nereye sattınız? Neyi sattınız? Nasıl sattınız? Paralar nerede? Uşak halkına hesap vermek zorundasınız.’’

Belediye Başkanı Mehmet Çakına sert eleştirilerde buluna Karaoba: ‘’Belediye personelinin SGK primleri bile günü gününe ödemezken toplam 50 milyon TL’ye ultra lüks makam odası yapıyor. Uşak her yağmurda sele teslim olurken, alt yapı sorunları her geçen gün büyürken, Belediyenin borçlarını kimse bilmezken siz lüks makam odaları yaptırdınız, halkın parasını gurbetçi festivallerinde harcadınız, milletin hakkını yandaşa teslim ettiniz. Bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Konuşmasını ‘’331 taşınmazı yandaşlarınıza tek tek sattınız! Sattınız, sattınız bitiremediniz ve tekrar sokaklarda bunları satmak için oy dileniyorsunuz. Arsaları, iş yerlerini, tarlaları sattınız, doymadınız; doğayı, ormanı, toprağı, suyumuzu sattınız doymadınız. Merak etmeyin bir ayınız kaldı, bu halk 31 Mart’ta size sandıkta yanıt verecek. Susacağımızı sorgulamayacağımızı sanmayın; buradayız, halkımızın hakkını mutlaka arayacağız. Kayyımlara karşıyız, Uşak hakkını alacak, Türkiye hakkını alacak. ‘’ diyerek noktaladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu