BAŞKENT BELEDİYECİLİĞİ

                   BAŞKENT BELEDİYECİLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın korona sonrası ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşa yardım etmek isteyenlere bakkaldaki veresiye defterlerinin kapatılması çağrısında bulundu. Mansur Yavaş’ın veresiye defteri kampanyası, ülkenin başkentinde yaşanan ve gösterilmeyen yoksulluğu ortaya çıkardı.

 

Fakir fukarayı dilinden düşürmeyenlerin, kendi cebini doldurunca, kendi ülkesinin gerçeklerinden nasıl uzaklaştığını gördük. Tüm bunlara değinirken, parti gözetmeksizin, ülke genelindeki yozlaşmanın gözler önüne sergilediğini gözlemledik ve gözlemleyeme devam ediyoruz.

 

Eğer, dünya ekonomisinin ilk ikisine sahip devletler bu topraklarda bu şartlarda yaşasaydı çoktan varlıklarını sürdüremez hale gelmişlerdi. Çünkü, bizim yardımlaşma kültürümüz dayanışmamız hakikaten eşi benzeri görülmeyen bir noktada. Bunu hem Asya’yı hem Avrupa’yı hem de Amerika’yı görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum. Umuyorum, bu yardımlaşmalarımız artar ve toplum içindeki yozlaşmanın, çıkar çatışmalarının önüne geçer.

 

Bugün, devletimizin büyük gayretler içinde olduğunu gözlemliyoruz. Elbette, eksiklikler var ve bu eksikliklerin üzerine gitmemiz gerekiyor. Genç işsizlik çok ciddi derecede artış gösterdi ve bizi Avrupa’nın en yüksek genç işsizlik oranına hızlı çekebileceği bir ivme içerisindeyiz. Genç nüfusumuzun çok yüksek olması hakikaten bir avantaj, fakat bunu iş gücüne, insan kaynağına, akademik fırsatlara ve uluslarası alandaki çalışmalara entegre etmediğimiz sürece bu avantaj bizim hanemizde dezavantaj olarak seyredecektir ve ekonomimizi olumsuz yönde etkileyecektir.

 

Başkentimiz Ankara’da ve belediye çalışmalarında çok önemli hizmetler söz konusu. Bunları göz ardı edemeyi. Ankara’daki şeffaf ve liyakat esaslı belediyecilik örneğini diğer büyükşehirlerimiz başta olmak üzere, parti gözetmeksizin pilot uygulaması niteliğinde tatbik etmeli ve akabinde tüm Türkiye’deki belediyecilik anlayışımızı bu nitelikler üzerine kurmalıyız. Zira liyakat ve şeffaflık aynı zamanda ekonomimizin gelişmesi için çok önemli olan rekabetçi bir anlayışın temelidir. Bu şekilde, üretim gücümüzün ve inovasyon çalışmalarımızın ivme kazanması ve dünyanın ilk beş ekonomisine girme çabalarımız sonuç bulacaktır.

                                                                                                                                       Aybars Öztuna

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu