Giresun Kalite Fındık Amerika pazarını hedefliyor

Giresun Ticaret Borsasının hazırladığı ve Ticaret Bakanlığının desteklediği “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE)” projesi çerçevesinde, bu yıl Kuzey ve Güney Amerika ülkelerine yönelik fındık tanıtım çalışmalarının artırılması hedefleniyor.

Giresun Ticaret Borası Başkanı Hamza Bölük, yaptığı açıklamada; Türkiye’nin en büyük fındık ihraç pazarının Avrupa olduğunu söyledi.

Hamza Bölük, sektördeki bazı kurum ve kuruluşların yanı sıra kendilerinin de yeni pazarlar belirlenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti. Ticaret Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında Kasım 2023’te Almanya’da organize edilen toplantılarda, Avrupalı çikolata sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile Türk ihracatçısını bir araya getirdiklerini ifade eden Bölük, 2024’te ise hedeflerinin Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri olduğunu aktardı.

Kanada’da Türk fındığı tanıtılacak

Hamza Bölük, Mayıs 2024’te Kanada’da düzenlenecek gıda fuarına katılarak Türk fındığını tanıtacaklarını dile getirdi.

Fuarda Türk ihracatçısı ile alıcı firmaları bir araya getireceklerini anlatan Hamza Bölük, “Fındığımızı, özellikle de ‘Giresun kalite’ ürünümüzü Kuzey ve Güney Amerika ülkelerine de pazarlamak için tanıtım faaliyetlerimiz olacak. Firmalarımızın yeni ticari anlaşmalara imza atması için çalışmalarımız olacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu