AKK BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

 Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

EKO İKLİM ZİRVESİ’NDE GÖRÜLDÜ Kİ…

Mesajında, “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen Türk Milletinin Büyük Önder Mustafa Kemal öncülüğünde verdiği varoluş mücadelesinde atılan ilk adımdır” diyen Halil İbrahim Yılmaz, “19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, Büyük Önder ile Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimizi kucaklaştıran bir özellik taşıyor olması çok anlamlı ve kıymetlidir. Bu ülkenin ve dünyanın geleceği gençlerin elinde, omuzlarındadır. Bunu, Türkiye ve Ankara’yı dünya gündemine taşıyan EKO İKLİM Zirvesi’nde çok net bir biçimde gördük. Evet, iklim ve çevre hassasiyeti olan bir toplumuz ama zirvede yer alan ve iklim farkındalığı yüzde 95 olan 30 binden fazla genç, bu konudaki bilinç düzeyini etkinliklere katkısı ve katılımlarıyla da gösterdi” ifadelerini kullandı.

    

 

Ankara Kent Konseyi (AKK) Gençlik Meclisi’nin ilk genel kurulu ile başlangıçlar kentinde yeni bir sürecin ışığının yakıldığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

 

“Ayrışan ve gerileyen toplumlarda gençliğin bozulduğundan yakınılır. Oysa bozulan gençlik değil; iyi örnek olmayan büyüklerdir. Geçen yıl gençlerin dışarıda tutulduğu Glasgow’daki COP26 Zirvesi’nde pişmanlıklar ve umutlar konuşuldu. Bu yıl EKO İKLİM Zirvesi’nde ise ‘Genç İklim Elçileri’, yarının sahipleri geleceklerine sahip çıkmak için sahnede başrolde yer aldı. Nasıl bir dünya istediklerini, 100 bin ziyaretçinin geldiği tarihi zirvede duyurdular. Gençliği toylukla, yanlış yapmakla itham etmek sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de kaybetmek anlamı taşıyacaktır. Umudumuz olan gençler tüm insanlığın gökkuşağıdır ve Ankara, 400 bin üniversite öğrencisiyle umudun da başkentidir.”

 

 

19 MAYIS ÖZELDİR, ÖNEMLİDİR, ANLAMLIDIR…

AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, mesajında şu görüşlere de yer verdi:

 

“Dünya mazlumlarına örnek teşkil eden ve yeniden şahlanışın hikayesinin yazılmaya başlandığı 19 Mayıs 1919 çok önemli bir tarihtir. Çünkü Büyük Komutan Mustafa Kemal öncülüğünde Samsun’da yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi tarihin akışını değiştirmiştir. Yazılan büyük destan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan ederken bugün bile istiklal mücadelemizin sembolüdür. 19 Mayıs; esarete hayır diyen, hürriyetinden vazgeçmeyen milletimizin unutmaması gereken bir gün olarak yerini almıştır tarih sayfalarında. Bu özel günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesi de önemli ve anlamlıdır. Çünkü Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceği gençlerde görmüş ve onlara her zaman güvenmiştir. Bu yüce düşüncenin arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim. Ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecek ve yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu