Beypazarı İlçesinde Ayı’lar mahalle içine kadar indi:

 

BEYPAZARI (BHA)-Beypazarı İlçesinde geçtiğimiz yıllarda bir mahalleli kadın Ayı’nın saldırısı sonrasında hayatını kaybetmişti.

Ayı’lar yine Beypazarı İlçesinin bir mahallesi olan Dereli’de mahalle içine kadar inerek çöplerde yiyecek aramaya başladığı kaydedildi.

Dereli mahalle Muhtarı Yaşar Özdemir, Ayı’ların Mahallelerine kadar inerek köy içinde bulunan çöp bidonlarında yiyecek aramaya çalıştıklarını söyledi.

Ayı’lardan mahalle halkının rahatsızlık duyduğunu ve konuyu ilgili makamlara ilettiklerini belirten muhtar Yaşar Özdemir, “Ayı’, yada ayı’lar mahallemizde, mahalle sakinlerimiz, hatta devriye gezisinde bulunan Jandarma ekip otosunun önüne bile çıkmışlar. Biz bu konuyu ilgili makamlara ilettik. Mahalle sakinlerimiz çok tedirginler ve köyümüzde hayvancılık yapılıyor, gündüzleri ineklerimiz, hayvanlarımız yayılıyorlar” dedi.

Özdemir, şunları kaydetti:

“Buna bir önlen alınmasını istiyoruz. Aç kalan Ayı’lar insanlara da saldırabilirler belki, yarın ahırlarda hayvanların kokusunu alan Ayı’lar ahırlara saldırmayacağını nerden bilebiliriz. Bunun için Kaymakamlığı da bir dilekçe verdik” ifadesinde bulundu. (Yaşar Tonbak)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu