Efes Antik Tiyatrosu’nda “Kuğu Gölü” Balesi büyüledi

İZMİR-BHA
Kültür ve sanatın tarih ile iç içe geçtiği Efes Antik Tiyatrosu, bir kez daha büyüleyici bir açılışa ev sahipliği yaptı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, dünyaca ünlü “Kuğu Gölü” balesiyle perdelerini açtı.
Festivalin açılış gecesinde, başrollerde uluslararası arenada tanınan dansçılar Daniil Simkin ve Iana Salenko sahne aldı. Sanatçıların teknik ustalığı ve sahne performansı izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren sanatseverler, Efes’in antik atmosferinde klasik balenin zarafetini deneyimledi.
Festival Tamamen Kapalı Gişe
Bu yılki festival programında yer alan tüm gösterilerin biletleri günler öncesinden tükenmiş durumda. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, açılış gecesinin ardından yaptığı açıklamada, “Rüya âleminde gibiyiz. Gittiğimiz her şehirde aynı heyecanı görüyoruz. Kapalı gişe bir festivalle Türk sanatını sadece ülke içinde değil, uluslararası alanda da tanıtıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Zengin program 13 Temmuz’a kadar sürecek
Festival kapsamında sanatseverler;
2 Temmuz’da Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma”,
5 Temmuz’da Carl Orff’un “Carmina Burana”,
8 Temmuz’da “Aşk-ı Memnu” operası (Halit Ziya Uşaklıgil uyarlaması),
11 Temmuz’da ise Verdi’nin “La Traviata” eserlerini izleyebilecek.
Kapanış ise 13 Temmuz’da Mikis Theodorakis’in müzikleriyle sahnelenen enerjik “Zorba” balesi ile yapılacak. Gösteri, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.
Minik izleyicilere özel gösteri
Festival, çocukları da unutmadı. 29 Haziran’da Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde sahnelenecek “Şekeronya” isimli müzikli çocuk oyunu, minik izleyicileri kitapların renkli ve büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkaracak.
Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, antik çağın görkemli mirasıyla sanatın evrensel dilini buluşturmaya devam ediyor.