YENİMAHALLE’DE ULU ÖNDER’E DUYGU DOLU ANMA

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder’i, ebediyete uğurlanışının 83’üncü yılında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde 110 kişilik dev bir ekibin 480 farklı kıyafetle sahnelediği görsel şölen ile andı.

 

Kurtuluş Savaşı’ndan Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı 10 Kasım’a kadar yaşanılan tarihi sürecin tiyatral bir gösteri ile sergilendiği programda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içenler olarak hep burada olacağız. Yılmayacağız, bıkmayacağız doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

 

 

Tiyatral dansla tarih dersi 

Programda; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş sürecinde yaşanan önemli tarihi olaylar, Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun tiyatral dans performanslarıyla yorumlandı. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin ilanı ve ardından tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, kültür sanattan spora kadar yapılan reformlar sahnede canlandırıldı. Programın devamında ise gençliğe hitabe ve nutuk canlandırmaları halk danslarıyla harmanlanırken Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarından Duygu Kutlu’nun söylediği ağıtlar da konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Takvim yaprakları 10 Kasım 1938’i saatler ise 09.05’i gösterdiğinde ise acı bir siren sesi salonda yankılandı. Duyguların sel olup aktığı gecenin kapanışında İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. 

 

 

 

Bizler, bir dünya liderini örnek aldığımız için buradayız

110 kişilik dev bir ekibin 480 farklı kıyafetle sahnelediği görsel şölen sonunda tüm ekiple sahnede buluşan ve onları tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ben bu akşam bizi bize anlatmak yerine bizi anlamayanlara, anlamak istemeyenlere seslenmek, sizin sesiniz olmak istiyorum” dedi. Yaşar, “Bizler, 57 yıllık ömrüne 11 savaş sığdıran, Filistin’de, Çanakkale’de, Sakarya’da kahramanlık destanı yazan, Gazi olan Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde tüm şehitlerimizi minnetle anmak için buradayız. Bizler şu fani dünyada ömrünü bir ulusun varoluşuna adamış bir yurtseveri anmak için buradayız. Bizler, savaş meydanlarında kurduğu ülkenin patronu, sultanı, padişahı benim demeyip, halkın sırtından zenginleşmek yerine egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen,  neyi varsa milletine miras bırakan ve halkından sadece kendisini hatırlamasını isteyen koca bir yüreğe teşekkür etmek için buradayız. Bizler birinin ya da bir sülalenin kulları olmak yerine sadece Yüce Allah’ın kulu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve özgür vatandaşları olmamızı sağlayan büyük bir insana saygımızı sunmak için buradayız. Bizler, 7 düveli karşısına almış hatta savaş meydanlarında yenilgiye uğrattığı düşmanlarının bile saygısını kazanmış bir kahramanı anmak için buradayız. Bizler, ilim ve bilim sevdalısı, sanat aşığı, kitaplarını mermi kasasında cepheden cepheye taşıyan bir dünya liderini kendimize örnek aldığımız için buradayız” diye konuştu. 

 

 

 

Doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz

Yaşar, “Bizler, yolumuzu her kaybettiğimizde, her karanlığa düştüğümüzde O’nun rehberliğinde aydınlığa çıkacağımıza inandık. Çağın gerisinde kalmış tek bir sözü, bizi hayal kırıklığına uğratan tek bir nasihati yok.  Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız, O’nun yolundan yürüyecek çocuklar yetiştirmek ise borcumuz. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içenler olarak hep burada olacağız. Yılmayacağız, bıkmayacağız doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Birileri hakaret ettikçe biz dört elle sarılacağız, birileri yok saydıkça bizler  Atatürk’e daha çok gideceğiz, birileri yaptıklarını görmezden geldikçe bizler devrimlerine sahip çıkacağız ve unutulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen anma etkinliğine, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu