TİCARET ODASI EV SAHİPLİĞİNDE SAKARYA ZAFERİNİN 100 .YILI KUTLAMALARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Yürütme kurulu üyeleri ve Turizm Çalışma Grubu üyeleri  ilçeyi ziyaret ederek Polatlı Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdiği gezide ilçenin  tarihi ve turizm değerlerini ön plana çıkarmak için yapılacak çalışmaları değerlendirdi. 

 

 

Polatlı Ticaret Odası ilçenin tarihi ve turizm değerlerinin Ankara başta olmak üzere  ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için çalışmalarına devam eden Ankara Kent Konseyi yönetimini ağırladı. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizmden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ramazan Çilali, Ankara Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri ve Turizm Çalışma Grubu üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaretin ana başlıklarından bir tanesi de 2021 yılında kutlanacak Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100 yılı için yapılacak çalışmalar oldu.  Ankara Kent Konseyi üyelerinin  Gordion’dan başlayan tarih gezisi, Duatepe Anıtı ile devam etti. Sakarya 12. Grup şehitliği ve Halide Edip Adıvar ve Kadın Kahramanlar Müzesi ile sona eren gezide heyete Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Tarihi Alanları Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç eşlik etti. 
 

 

 

POLATLI’YI TÜRKİYE’DE  GÖRMEYEN BİR TEK ÖĞRENCİ KALMASIN İSTİYORUZ 
 

 

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz 2021 yılında kutlanacak Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılında yapılacak etkinliklerin ilçedeki tarih turizmin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını beyan ederek:  ” İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Ticaret Odası’nın kültür ve turizm çalışma grubu başkanımızla beraber bu kentin dünyanın önemli turizm kentlerinden  biri olduğunun altını çizmek için Polatlı’ya geldik.  Bilindiği gibi Gordion Eski Tunç Çağından, Selçuklulara kadar 4000 yıldan fazla sürekli iskan görmüş bir bölge ve dünyada ki ikinci büyük tümülüsün bulunduğu yakın doğunun en önemli arkeolojik alanı. Bu kadar önemli bir alan dünyanın her yerinde ilgi çekebilir, turizmin konusu olabilir. Bu kentin ekonomik olarak gelişmesinin lokomotifi olabilir. Gordion’u dünyaya tanıtabilmemiz için önce bizim tanımamız lazım. Bu kenti turizmin başkenti yapmak için Polatlı’ya ziyaret geldik. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yüzüncü yılı ile başlattığımız yüzyıllar sürecini  Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 29 Ekim 2023 yılına kadar devam ettireceğiz.  Gelecek yıl Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı.  Muharebenin yaşandığı her metre karesinde şehit kanı olan Polatlı. Vatanımızın kurtuluşunda büyük öneme sahip Polatlı’yı Türkiye’de  görmeyen bir tek öğrenci kalmasın istiyoruz. ” şeklinde konuştu. 
 

 

 

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTİYORUZ
 

 

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu Polatlı ziyaretine dair yaptığı açıklamada ; ” Ankara Kent Konseyi Kültür ve Turizm tanıtma çalışma grubu olarak şehrimizde var olan ama hiç bir zaman ön plana çıkaramadığımız değerlerini ön plana çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz.  Bu kapsamda sadece Ankara’yı  şehir merkezi olarak değil etrafındaki ilçeleri ile birlikte ön plana çıkarma çabasındayız.  Polatlı’da 2021 yılında Sakarya Meydan Muharebesinin 100’üncü yılını kutlayacağız. ” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu