TELAFFUZU ZORDU KISALTILDI

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumunu önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirdi.

 

 

Meclis, gündemde yer alan Çankaya Ahmet Taner Kışlalı ve Çayyolu Mahallesi sınırlarında bulunan ‘Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı’ isminin ‘Banga Bandhu Bulvarı’ olarak değiştirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Başkanlık Yazısı’nda bulvarla ilgili belediyeye çeşitli şikâyet başvuruları yapıldığı belirtildi. Yazıda Dışişleri Bakanlığı’nın Bangladeş Büyükelçiliği ile yaptığı görüşmeler sonucunda cadde isminin kısaltılarak değiştirilmesinin uygun olacağı görüşüne de yer verildi. İsim kısaltılmasına ilişkin talep tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

 

Ankara Çayyolu’nda Bangladeş’in ilk Başbakanı ve Devlet Başkanı Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman’ın ismini taşıyan bulvarın ismi telaffuzunun zorluğu nedeniyle daha önce sosyal medyada gündem olmuştu. Bölge sakinleri 2018’de, adres verirken anlaşılmakta güçlük çektikleri ve sosyal medyada alay konusu oldukları gerekçesiyle bulvarın isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu