SARI – LACİVERTLİ EKİP SONUNA KADAR DİRENECEK

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, maçtan önce oyuncularına ‘İnananlar kazanır’ dediğini hatırlatıp, “Biz, mücadelemizi sezonun bittiği ana kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

Süper Ligin 32. haftasında, ‘tamam mı devam mı’ niteliğinde oynadığı maçta, Galatasaray’ı 1-0 yenen Ankaragücü, lige tutunma umutlarını kalan iki maça taşıdı. Sarı-lacivertli ekibe, kritik müsabakada hayati değerdeki 3 puanı, Arjantinli oyuncu Oscar Scarione’nin penaltıdan attığı gol getirdi. Başkent ekibi, bu galibiyetin ardından, puanını 29’a yükseltti.

 

Ankaragücü, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin tekrar başlamasından sonra ilk galibiyetini, Galatasaray karşısında elde etti. Sarı-lacivertliler, önceki günkü maça kadar aradan sonraki 5 müsabakada, 3 beraberlik ve 2 yenilgi almıştı.

 

2000 yılından bu yana Ankaragücü’nün Süper Lig’de Galatasaray’ı konuk ettiği maçların berabere bitmeme geleneği, yine sürdü. Ankaragücü, 5. galibiyetini alırken, Galatasaray bu süreçte 10 kez kazandı.

 

Teknik Direktörlük kariyerinde Ankaragücü ile karşılaştığı 16 Süper Lig maçını da kaybetmeyen Fatih Terim, ilk yenilgisini yaşadı. Terim, geride kalan karşılaşmalarda, 13 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Tecrübeli teknik adam son 11 maçtaki tek puan kaybını bu sezonun ilk yarısında 2-2’lik maçta gördü. Eryaman Stadı’ndan ise yenilgiyle ayrıldı.

 

 

 

4 BÜYÜKLERDEN 9 PUAN ÇIKARDI

 

Sezona transfer yasağı ile giren Ankaragücü, ikinci devre ile birlikte kadrosunu yeni oyuncularla güçlendirdi. İlk devreyi 12 puanla kapatan Ankaragücü, ikinci yarıda şu ana kadar 17 puan topladı. Sarı-lacivertliler, 4 büyük diye adlandırılan, (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor) ile oynadığı 8 maçta, 9 puan almayı başardı. Başkent ekibi, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi, Eryaman Stadı’nda yenerken, sarı-kırmızı ekiple deplasmanda da berabere kaldı. Ankaragücü, Beşiktaş’tan içerde, Trabzonspor’dan da deplasmanda birer puan almayı başardı.

 

 

PENALTIDAN GOLLER ÖN PLANDA

 

Ankaragücü, aranın ardından oynadığı 6 maçta; 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, penaltıdan attığı goller ön plana çıktı. Ankaragücü, son maçta Galatasaray’ı 1-0 yenerken, golü penaltıdan Scarione attı. Sarı-lacivertlilerin, deplasmanda 2-2 sona eren Göztepe, yine deplasmanda 1-1 biten Trabzonspor mücadelesinde ve iç sahada 2-1 kaybedilen Medipol Başakşehir maçlarında kazandığı birer penaltıyı, Portekizli oyuncu Rodrigues gole çevirdi. Eryaman Stadı’nda oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında, Rodrigues cezalı olduğu için forma giymezken, oyun 0-0 iken devrenin son anlarında kazanılan kritik penaltıyı, Dever Orgill kaçırdı. Ankaragücü, o maçı 4-1 kaybetti.

 

Ankaragücü, ligin son iki haftasında önemli iki maça çıkacak. Sarı-lacivertliler, 33. haftada kendi evinde Antalyaspor’u ağırlayacak. Sezonun son maçında ise Yukatel Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak.

 

 

ÜST DÜZEY MÜCADELE VERDİK

 

Üzülmez, kolay bir maça çıkmadıklarını anlatarak şöyle konuştu:MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, 1-0 kazandıkları Galatasaray maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede, kümede kalma umutlarını son 2 maça taşıdıkları için mutlu olduğunu söyledi.

 

“Beni sevindiren taraf bu kadar yetenekli bir takıma karşı, çok fazla pozisyon vermeden kazanmamız oldu. Ligde bulunduğumuz konum itibarıyla stresliyiz. Biz sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Galatasaray maçında önemli 3 puan aldık ve mutluyuz. Oyuncularıma maçtan önce, ‘İnanalar kazanır’ demiştim ve sahada inanlar kazandı. Oyuncularımı kutluyorum, olağanüstü mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kalan 2 haftada üstümüze düşen görevi yapacağız.”

 

 

TAKIM KAPTANINA SAYGI GEREKİR

 

Maçtan önce takım kaptanı Ante Kulusic ile kavga ettiği için kadro dışı kalan Gerson Rodrigues konusuna da değinen Üzülmez, şöyle konuştu:

 

“Bir tartışma oldu. Benle sıkıntısı yok ama takım arkadaşlarıyla var. İçeriğine çok girmek istemiyorum ancak Kulusic’in, kaptanın söylediğine uyması gerekiyordu. Birbirlerine sert cevaplar verdiler açıkçası kavgaya kadar gitti. Kimin burada haklı haksız olduğundan ziyade genel anlamda Rodrigues’in takım kaptanına saygılı olması gerekiyordu. Son 2 haftada ne olur, burada oyuncuların niyeti önemlidir. Yetenekli oyuncu ama her zaman söylüyorum bizler geçiciyiz, önemli olan camialardır. Camialarda yapmamız gerekenler var.”

 

 

SAYIDAN ÇOK ARTI EKSİYE TAKILDIM

 

Yeni yabancı oyuncu kuralına da değinen Üzülmez, şunları söyledi:

 

“8+6, 6+4 gibi durumlarda artı kelimesine takılıyorum. Galatasaray maçında iki kontratlı oyuncumuz tribündeydi. İki yabancı oyuncumuz parasını almasına rağmen tribündeydi. Genç oyuncular belki de tarihe baktığınızda en çok yabancının olduğu dönemde yurt dışına gitti. Yabancı sorunu olduğunu düşünmüyorum. Federasyonun aldığı karara saygı duyacağız. Böyle olduğunda x bir Türk oyuncunun fiyatı 500 bin avrodan 3 ve 3,5 milyon avroya çıkıyor. Yabancı oyuncularla ilgili kriter olabilir. 8’i sahada 4’ü kulübede 2’si evde… Eve gönderdiğine para veriyorsun. Sayıdan çok, artı eksiye takıldım. Onu kaldırmak gerekiyor.”

 

 

DEVER ORGİLL CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

 

Ankaragücü’nün forvet oyuncusu Dever Orgill, Galatasaray maçında gördüğü sarı kartla birlikte cezalı duruma düştü. Süper Lig’de kalabilme mücadelesi veren Ankaragücü’nde, Galatasaray karşısında elde edilen 1-0’lık galibiyet ile yüzler gülerken, Orgill’in cezalı duruma düşmesi moralleri bozdu.

 

Jamaikalı futbolcu, Ankaragücü’nün Ligin 33. haftasında sahasında Antalyaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

 

Orgill, toplamda 8 sarı karta ulaşırken, ikinci yarının ilk haftasındaki Konyaspor maçında da cezası nedeni ile takım arkadaşlarını yalnız bırakmıştı. Orgill, ayrıca Galatasaray ile sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçta da kırmızı kart görmüştü.

 

 

GERSON RODRİGUES’E AF YOLU

 

Ankaragücü’nde, Galatasaray maçı öncesi takım kaptanlarından Ante Kulusic ile kavga eden Portekizli oyuncu Gerson Rodrigues’e af yolunun açılabileceği konuşuluyor. Hem Kulüp Başkanı Fatih Mert hem de Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, yaptıkları açıklamalarda, Rodrigues’in maç kadrosundan çıkarıldığını belirtip, kalan iki maç için açık kapı bırakmıştı. Başkan Mert’in olayın tarafı iki oyuncuyu dinlediği belirtildi. Orgill’in cezası nedeniyle oynamayacak olması ve Ankaragücü’nün önünde iki kritik maçın bulunması nedeniyle sarı-lacivertli ekipte kiralık olarak forma giyen Rodrigues’in af edilerek, takıma döneceği konuşuluyor. İki oyuncu arasında yaşanan kavganın nedeninin ise Kulusiç’in arkadaşını uyarmasından kaynaklandığı öğrenildi.

 

Galatasaray maçı öncesinde takım halinde kahvaltı yapan ekip, tesisler çevresinde yürüyüşe çıktı. Tüm oyuncular bir arada yürüyüş yaparken, takımdan ayrı yürüyen Rodrigues’e kaptanlardan Kulusic ikazda bulundu. Bu uyarı üzerine Kulusic’e ağır sözler söyleyen Rodrigues, takım kaptanına saldırıp yumruk attı. Kulusiç’in gözünde morarma ve çizik oluştu. Kavga, kulüp yöneticilerinden Tamer Açar tarafından başkan Fatih Mert’e iletildi. Başkan Mert ile Teknik Direktör İbrahim Üzülmez arasında yapılan görüşmenin ardından da Rodrigues, Galatasaray maçı kadrosundan çıkarıldı.

 

 

95 DAKİKAYI BİZE SORUN

 

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Galatasaray’ı 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamalarda, son maçın son anına kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

Fatih Mert, maçlar başlamadan önce Süper Lig’den düşme olmamalı şeklinde açıklamaları olduğunu hatırlatıp şöyle konuştu:

 

“7 kulüp ligden düşmeme konusunda görüş bildirdik. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bizim bu fikrimizi destekledi ve (Bizim için sorun değil, bu sene düşme olmayabilir) ifadelerini kullandı. Lig 21 takımla seneye de oynanabilir. Galatasaray’ın, salgından önceki durumu ortada, şimdiki durumu ortada. Abdürrahim bey de salgın sizi, bizi ve Göztepe’yi vurdu dedi. Galatasaray, Türkiye’nin en güçlü takımlarından biri. Galatasaray’ı yendiğimiz için çok mutluyuz. Bizim için çok stresli bir maç oldu. Herkes, Ankaragücü kesin düştü gözüyle bakıyor ancak biz 3’te 3 hedefi koyduk. Bu maçları kazanıp, sonrasına bakacağız. İnşallah bu ligde kalmak istiyoruz. Hepimiz gerginiz ve 95 dakikayı nasıl bitirdiğimizi bir biz bir de Allah biliyor. Fatih Terim’e saygımız sonsuz. Maçtan sonra yaşanan olay, onunla ilgili değildi; kendisiyle alakası yok.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu