METAVERSE’ÜN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE ETKİLERİ ATO’DA KONUŞULDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) 62 No’lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla düzenlenen “Metaverse’ün Gayrimenkul Sektörü Üzerindeki Etkileri” toplantısı, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Komite üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

 

 

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, sektörlerin çağa ayak uydurarak rekabet güçlerini artırmaları açısından teknolojiyi ve sanal dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmelerinin önemli olduğunu belirterek “Önümüzde zor fakat takip etmemiz gereken bir süreç var. Metaverse ile gelen değişimleri takip edip, iş dünyası olarak bu sürecin içinde var olmak için çalışacağız” dedi.

 

 

Kovid-19 salgınıyla birlikte teknolojide yaşanan hızlı değişimin birçok sektör gibi gayrimenkul sektörünü de yakından etkilediğine ve rekabet ortamını dijital dünyaya taşıdığına dikkat çeken Baran, “Perakendeden teknolojiye, tekstilden turizme kadar tüm sektörleri etkileyen Metaverse’te artık kripto paralarla arsa satın alınabiliyor. Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da 15 bini aşkın parselin satıldığı söyleniyor. Hatta gelecek yıllarda arsa alım satımının sanal dünyada daha da artacağı tahmin ediliyor” dedi. Pandemi sürecinde e-ticaretin de tahmin edilemeyecek bir hızda arttığını kaydeden Baran, işletmelerin e-ticarette yaşanan gelişmeleri de yakından takip ederek, değişime ayak uydurmalarının önemine değindi. 

 

 

SEKTÖR OLARAK METAVERSE’E HÂKİM OLMALIYIZ

62 No’lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erdoğan Yıldırım da yaptığı konuşmada değişen ve gelişen dünyada Metaverse’ün hızlı bir şekilde yerini aldığını söyledi. Toplantıyla Metaverse’ün gayrimenkul ve inşaat sektörleri üzerindeki etkilerini detaylı olarak ele alarak işletmeleri yeni döneme hazırlamayı amaçladıklarını kaydeden Yıldırım, “Sanal ortamda satışlar yapılmakta ama bunun alt yapısı, hukuki zemini henüz daha oturtulmuş değil. Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe emek veren arkadaşlarımızın bu yeni sürecin içine yer alarak, bundan istifade etmesi için bir an önce Metaverse’e hâkim olmamız gerekiyor. Sanal ortamda gayrimenkul sektöründe şu anda ciddi bir hız var. Bu hızdan faydalanmak için atmamız gereken adımlar var” diye konuştu.

 

 

Açılış konuşmaların ardından ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erdoğan Yıldırım ve Digital Vizyon Akademi Firma Sahibi Murat Çavultu’ya teşekkür plaketlerini takdim etti.

 

 

Toplantı, Digital Vizyon Akademi Firma Sahibi Murat Çavultu, Digital Vizyon CTO’su Bora Yüret ve Kurumsal Gelişim Yöneticisi Ahmet Bahadır Varat’ın sunumuyla devam etti.

 

 

Toplantıya 62 No’lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Döğer, Komite Üyesi Mustafa Uludağ ve Kasım Yıldız ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu