ÇUBUK’TA SEPETÇİLİK SANATI YAŞATILIYOR

Çubuk’ta faaliyetini sürdüren Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) kurs alan kadınlar, bir taraftan yok olmaya yüz tutan geleneksel sanatlardan sepetçiliği yaşatırken, diğer taraftan da meslek sahibi olma hayallerine adım adım ilerliyor.

 

 

Sepet örme kursuna katılan 21 kadın, bambu ağacı ve kamışları ilmek ilmek örerek, çeşitli eşyalara dönüştürüyor. Kursiyerler, günlük 40 lira ücret alıyor. Merkezin kadınlara hem meslek öğrettiğini hem de bir nevi terapi sağladığını dile getiren ADEM Koordinatörü Merve Özbey Yücebaş, “Kadınlarımız burada kendi hayallerini örüyor. Çerezlikten çantaya, şapkadan suplaya birçok otantik ürünü ortaya çıkarıyorlar. Merkezde COVID-19’la ilgili tüm tedbirleri alıyoruz” dedi.

 

 

SABRI DA ÖĞRENİYORLAR

 

Usta öğretici Safiye Kara da, “Bu sanatı büyüklerimden öğrendim. Kadınlarımızın bu sanatı öğrendikten sonra hayatlarında hem ekonomik anlamda hem de ruhsal anlamda pek çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Sanatı öğrenirken, sabrı da öğreniyorlar. Ruh hallerine inanılmaz bir katkı veriyor” diye konuştu. Kursiyerlerden Bedriye Bulut, kursun kendileri için bir terapi gibi olduğunu vurguladı ve “Biz buraya gelince kendimizi çok değerli hissettik” dedi. Kendi işini kurmak için girişimde bulunacağını anlatan Meryem Altıntaş ise “Bu kursla biz çocuklarımızın geleceği için bir şeyler yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı. 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu