BAŞKENT’TE PEDALLAR KORUYUCU AİLELER İÇİN ÇEVRİLDİ

Ankara Kent Konseyi (AKK) toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik projelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği yapmaya devam ediyor. Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi ve Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği, koruyucu ailenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılması amacıyla Tandoğan Metro İstasyonu önünden başlayan bisiklet sürme etkinliği düzenledi. Etkinlik, Ankara Kent Orkestrasının konseri ve Ankara Sanat Merkezi’nin hazırladığı Çocuk Eğlencesi Animasyonu ile sona erdi.

 

     

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği ile Ankara Sanat Merkezi, ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ kapsamında “Bisiklet Meclisi Koruyucu Aileler İçin Pedal Çeviriyor” adlı etkinliğe imza attı. 

     

 

Tandoğan Metro İstasyonu’nda başlayan Güvenpark ve Kurtuluş Parkı ile devam eden ve Ankara Kent Konseyi alanında sona eren etkinlikte Bisiklet Meclisi üyeleri, koruyucu aileler, çocukları ile pedal çevirdi.

 

 

ANKARA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Ankara Kent Konseyi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen etkinlikte Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Başkanı Ülkü Aydeniz ve AKK Yürütme Kurulu Üyesi Cevriye Kaya birer konuşma yaparken, ‘Bisiklet Meclisi Koruyucu Aileler İçin Pedal Çeviriyor’ etkinliğinde ABB Ankara Kent Orkestrası da bir konser verdi.

   

 

“30 Haziran Koruyucu Aile Günü” kapsamında gerçekleşen bisiklet sürme etkinliğine katılan Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Başkanı Ülkü Aydeniz düşüncelerini, “Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi ile beraber farkındalık çalışması yapıyoruz. Bu özel günde kent içinde dolaşarak Ankaralılara koruyucu aile olun diyor ve koruyucu aile kavramını anlatmaya çalışıyoruz. Böylece devlet koruması altında yaşayan ve ailelerine kavuşmak isteyen çok sayıda çocuğun seslerini duyurmak ve onların ailelerine kavuşmasına vesile olmak istiyoruz” sözleriyle dile getirdi.

   

 

Koruyucu ailenin önemine dikkat çekmek için düzenlenen etkinliğe katılanlar ise şu değerlerdirmelerde bulundular:

 

-Nevzat Helvacıoğlu (Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Üyesi): “Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği ile beraber yapmış olduğumuz organizasyonda biz de katılım sağlayarak sesimizi duyurmak istedik. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz.”

 

-Sibel Bakan (Koruyucu Aile): “Bisiklet Sürme etkinliğine iki evladım ve eşimle birlikte katıldım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

    

 

Farkındalık etkinliği, Ankara Sanat Merkezi’nin hazırladığı ‘Çocuk Eğlencesi Animasyonu’ ile sona erdi.

 
oclamor.com meyvidal.com toopla.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu