BAŞKENT EKİBİ ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDI

Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Burak Gören, FIBA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav’ı 98-94 yendikleri maçta eksik olmalarına rağmen önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

 

 

Gören, 8’li finalle tamamlanan 2019-2020 sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

 

 

“Geçen sezon Ankara basketbolunu heyecanlandıran bir tablo yaşattık. Bu maç geçen sezonki hedeflerimizin üstüne çıkmak için önemliydi. Hapoel’e karşı evimizde mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Sakatlık problemimiz vardı. 2 oyuncumuzu oynatamadık. Eric de erken faul problemine girdi. Çok yeni ve heyecan verici bir takımız. Geçen sene bıraktığımız nokta çok iyiydi. Lig ve Avrupa’da çok iyi başladık. İlk hedefimiz bu gruptan lider çıkmak.

 

 

9-10 BİN SEYİRCİ GELİRDİ

 

 

“Bir oyuncumuzu Kovid-19 nedeniyle oynatamadık. Maç öncesinde, her şey normal olsaydı tribünde 9-10 bin seyirci olacağını söyledim. Türk Telekom ile Ankara basketbolu yükselişe geçti. Salonda seyirciyi özledik. Buna karar verici biz değiliz. Ciddi bir sağlık problemiyle karşı karşıyayız, her karara saygılıyız.”

 

 

WİLTJER MAÇA DAMGA VURDU

 

Türk Telekom, Avrupa kulvarındaki ilk maçını kazanırken, mücadelede baştan sona büyük çekişme vardı. Mavi-beyazlılar ilk çeyreği 25-23 önde geçerken, konuk takım soyunma odasına 49-46 üstün gitti. 2. yarıda yeniden kontrolü ele alan başkent temsilcisi, 3. çeyreğini 78-69 galip tamamladığı müsabakadan, 98-94 üstün ayrıldı.

 

 

Telekom’da; Wiltjer 33 sayı ile maçın yıldızı oldu. Ennis 16, Eric ve Erdi Gülaslan da 14’er sayı üretti.

 

 

JOHNSON YENİDEN BAŞKENT’TE

 

Türk Telekom, geçen sezon da kadrosunda bulunan ABD’li basketbolcu Nick Johnson’ı yeniden kadrosuna kattı. Kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Yine yeniden bizimle. Ailemize hoş geldin Nick Johnson” ifadeleri kullanıldı. 27 yaşında ve 1.91 metre boyundaki Nick Johnson, oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu