ANKARAGÜCÜ’NÜ KRİTİK MÜCADELELER BEKLİYOR

Ankaragücü’nün de içinde bulunduğu alt gruptaki 7 takım, lige tutunma adına üst düzey mücadele verecek. Başkent ekibinin rakiplerinden, Antalya, Denizli ve Gaziantep, diğerlerine göre daha rahat konumda. Sarı-lacivertliler, bu süreçte şampiyonluk kovalayan 3 takımla kritik maçlar oynayacak.

 

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Süper Lig’in 12 Haziran’da yeniden başlayacağı kararını önceki günkü toplantısında kesinleştirdi. Bu kararın ardından gözler, şampiyonluk mücadelesinin yanında, küme düşme hattına çevrildi.

 

Özellikle Ankaragücü’nün başı çektiği, ‘Süper Ligden bu sezon küme düşme olmasın’ şeklinde talepte bulunan 7 takımın, kalan 8 haftada vereceği mücadele çok zorlu olacak.

 

Mevcut puan tablosunda, küme düşme olasılığı diğer ekiplere göre daha yüksek olan; Kayserispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor, Konyaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği takımlarının kendi aralarında oynayacağı maçlar bu anlamda büyük önem taşıyor. Yeni Malatyaspor, kritik dönemde 5 maçı içerde oynamanın avantajına sahip. Diğer takımlar; 4 iç saha, 4 de deplasman maçı oynayacak.

 

Ankaragücü, 26. hafta sonunda oluşan puan durumuna göre, düşme korkusu yaşayan alt sıralardaki takımlarla maç yapmayacak. Rakiplerinden; Antalyaspor, Denizlispor ve Gaziantep FK, görece olarak şu an rahat konumdalar. Sarı-lacivertliler, şampiyonluk hedefleyen 3 ekiple kritik müsabakalara çıkacak.

 

Çaykur Rizespor, 4 maçını, kendisin gibi ligde kalma mücadelesi veren ekiple oynayacak. Bir karşılaşması ise zirve mücadelesi yapan Galatasaray ile.Kayserispor, düşme kokusu yaşayan 2 takımla oynayacak. Rakipleri arasında, şampiyonluk mücadelesi veren 3 takım var.

 

5 maçını iç sahada oynayacak Yeni Malatyaspor, düşme korkusu yaşayan 3 takımla oynarken, bir kez de şampiyonluk mücadelesi veren rakibiyle karşılaşacak.

 

Konyaspor’u da zorlu bir fikstür bekliyor. Yeşil-beyazlılar, düşme korkusu yaşayan 2 ekiple karşılaşacak. Rakipleri arasında, şampiyonluk mücadelesi veren 3 ekip var.

 

Kasımpaşa ise düşme endişesi taşıyan 3, şampiyonluk mücadelesi veren 2 takımla oynayacak.

 

Puan olarak, diğer takımlara göre daha rahat konumdaki Gençlerbirliği, lige tutunma mücadelesi veren 4 takımla kozlarını paylaşacak.

 

Şampiyonluk kovalayan Sivasspor da kırmızı-siyahlı ekibin rakipleri arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu